«Κλείδωσε» για τις 13 Μαϊου η εσωκομματική κάλπη της Ν.Δ.

Οριστικοποιήθηκε ότι τα μέλη της ΝΔ  σε όλη την Ελλάδα θα κληθούν σε εσωκομματικές κάλπες στις 13 Μαΐου σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από τη Συγγρού που άλλωστε ήδη είχε προαναγγείλει με έγγραφο που είχε σταλεί από την περασμένη εβδομάδα στις κομματικές οργανώσεις.

Πέραν της «πολιτικής γυμναστικής» ώστε ο μηχανισμός να είναι σε εγρήγορση, η ΝΔ στήνει κάλπες με την επαναφορά της άμεσης πλέον εκλογής στις ΝΟΔΕ, δηλαδή απευθείας τα μέλη θα ψηφίσουν για πρόεδρο της ΝΟΔΕ κι όχι δι εκπροσώπων όπως προ διετίας όπου τον πρόεδρο εξέλεξαν τα εκλεγμένα μέλη των ΔΗΜΤΟ σε όλο το νομό.

Τα βλέμματα ασφαλώς στρέφονται στις κινήσεις του Ανδρέα Μαζαράκη, που έχει το πρώτο λόγο δεδομένου ότι πέτυχε, σε μια δύσκολη περίοδο μετά την εκλογή για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, να γεφυρώσει πολύ γρήγορα όλες τις «πτέρυγες», τη ΝΔ να δείχνει για πρώτη φορά ποσοστά πρωτιάς στο νομό.

Ως γνωστόν την προεδρία είχε διεκδικήσει στις προηγούμενες εκλογές κι ο Γιάννης Μάκκας  κι αναμένεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχει ξεκαθαριστεί εάν θα είναι ένας ο υποψήφιος ή θα υπάρξει και δεύτερη υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ.

Ενδιαφέρον έχουν βεβαίως πάντα και οι εκλογές για τις ΔΗΜΤΟ σε όλο το νομό και βεβαίως για την Αιγιάλεια είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί οτιδήποτε για το πως θα διαμορφωθεί το σκηνικό αφού στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πάρα πολλοί οι «παίκτες», με βαρύνουσα σημασία την άποψη συγκεκριμένων προσώπων για το τι συμμαχίες θα διαμορφωθούν.

Να σημειωθεί πως για την προεδρία στις ΔΗΜΤΟ υπάρχει ασυμβίβαστο για δημάρχους – περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες –αντιδημάρχους και προέδρους περιφερειακών -δημοτικών συμβουλίων.

 

*Από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ εξεδόθη ήδη ενημερωτική ανακοίνωση για τα μέλη όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι: «Στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., οι οποίες δύνανται να πραγματοποιηθούν από το Μάϊο του 2018 και μετά, λαμβανομένων υπόψη των γενικών πολιτικών εξελίξεων της περιόδου εκείνης, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι θα έχουν όσα μέλη του κόμματος έχουν ήδη καταβάλει την οικονομική συνδρομή έτους 2018 και έχουν λάβει την κάρτα μέλους.

   Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή έτους 2018 και δεν έχουν λάβει την κάρτα μέλους θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την κάρτα μέλους

Α). έως τις 10-04-2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής με αντικαταβολή, δηλαδή με την παραλαβή της κάρτας, ή

Β). έως τις 04-05-2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής ηλεκτρονικά, με την υποβολή της αίτησής τους.

   Η ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018 ανέρχεται στο ποσό των δώδεκα (12,00) ευρώ. Υπάρχει η δυνατότητα καταβολής συνδρομής για 2 έτη, ύψους είκοσι δύο (22,00) ευρώ και για τρία έτη, ύψους τριάντα (30,00) ευρώ.

   Παρακαλούνται όλα τα μέλη, καθώς οι φίλες και οι φίλοι της Ν.Δ. που επιθυμούν να γίνουν ενεργά μέλη του κόμματος να προβούν στις ενέργειες που προαναφέραμε, έτσι ώστε να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές διαδικασίες, όταν αυτές διενεργηθούν».