Ώρα Πατρών για ΔΗΠΕΘΕ: Τα κριτήρια για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή

Την ελπίδα ότι η επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας δεν θα «αποτελέσει  άλλο ένα  εργαλείο στενής προβολής της κομματικής  ταυτότητας, όπως επανειλημμένα έχει επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια, με επιλογές που μας οδήγησαν σε καθολική απογοήτευση», εξέφρασε η «Ωρα Πατρών» με αφορμή τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η παράταξη του Γιώργου Ρώρου εκτιμά ότι ο αριθμός των 29 υποψηφίων είναι μεγάλος και βάζει ορισμένα κριτήρια και προϋποθέσεις για την τελική επιλογή. Θεωρεί πως η νέα καλλιτεχνική διεύθυνση θα πρέπει να αναπτύξει παραγωγές, μετά την πανδημία, που να καλύπτουν «την πολιτιστική ένδεια που έχει προκληθεί» και να διαμορφώσει χωρίς προκαταλήψεις και στεγανά «ένα πρόγραμμα κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να προσεγγίσει το κοινό…».

Κρίνει απαραίτητη για τον μελλοντικό σχεδιασμό του οργανισμού την βέλτιστη λειτουργία της δραματικής σχολής, καθώς και την καλλιέργεια σχέσεων με το τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και την εκπαίδευση (πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια).

Η άποψη της «Ωρας Πατρών» είναι πως θα πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον της Πατρινής νεολαίας στη θεατρική παραγωγή και για «να γίνει εφικτό αυτό είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η παιδική και εφηβική θεατρική σκηνή».

Τέλος, προτείνει την ενίσχυση της ερασιτεχνικής θεατρικής κίνησης και την εμπλοκή της στα δρώμενα της πόλης, καθώς και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κυρίως διασυνοριακών που θα ενισχύουν τις σχέσεις του ΔΗΠΕΘΕ με φορείς από τις βαλκανικές και μεσογειακές χώρες.