Σε ανακοίνωσή της η “Ωρα Πατρών” αναφέρει:

“Επιστράτευσε όλα τα μέσα ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης προκειμένου να ξεπεράσει την σκόπελο της απόλυσης των εργαζομένων της κοινωφελούς και τον πολιτικό αντίκτυπο και την άρνησή του να στηρίξει το δίκαιο και νόμιμο αίτημά τους. Εργαζόμενοι, που το μόνο που ζήτησαν ήταν τρεις τέσσερις μήνες παράταση προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας.

Τοποθέτησε ως ασπίδα τη Νομική υπηρεσία, διέθεσε ενέργεια, με δελτία για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, “έφερε” τάχα αγανακτισμένους μόνιμους εργαζόμενους στο δημοτικό συμβούλιο για να δημιουργήσει κλίμα και τέλος τρεις πρόεδροι σωματείων έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο, υπερασπιζόμενοι την γραμμή απόλυσης των εργαζομένων από τη δημοτική αρχή.

Δημιούργησε ένα κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού. Εργαζόμενοι εναντίον εργαζομένων και πρόθυμοι εργαζόμενοι εναντίον συναδέλφων τους πάντα υπάρχουν αρκεί να υπηρετούν το κόμμα.

Οι τρεις πρόεδροι σωματείων εκφράζοντας αποκλειστικά τον εαυτό τους, δανείστηκαν στην ανακοίνωση τους μεγάλο μέρος της ομιλίας Πελετίδη.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία από το κόμμα που πρεσβεύουν, το ΚΚΕ (παραθέτουμε το κείμενο που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν στις εκλογές ΚΚΕ)*, ενώ η ενέργειά τους αυτή καταγγέλλεται με ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία.

Γεννάται το ερώτημα: ο κ. Πελετίδης ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους εργαζόμενους, το ίδιο όμως αντίστοιχα αντιμετωπίζουν και οι άλλοι Δήμαρχοι.
Γιατί στους άλλους Δήμους η Λαϊκή Συσπείρωση και οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ δεν κατανοούν την αγωνία των δημάρχων;
Γιατί εργαζόμενοι στο Δήμο Πάτρας με ΚΚΕ Δήμαρχο, παύουν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση και οι εργαζόμενοι θεωρείται ότι δεν έχουν ανάγκες;
Ο εξαγνισμός και η απαλλαγή από ανάγκες διαβίωσης των εργαζομένων επιτυγχάνεται με θαυματουργικές ιδιότητες στο δήμο της Πάτρας. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
Καταπίνουν δε αμάσητα τα γεγονότα :
-Τι έγινε στη Μέριμνα με την καταγγελία εργαζομένου που δέχτηκε λεκτική επίθεση και χειροδικία;
-Καταδικάζουν το συνάδελφο και σύντροφό τους, Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για το σεξιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα “οι γκέι και οι λεσβίες εκπορεύονται από το κράτος των Βρυξελλών και αποτελούν όργανα του καπιταλισμού”;
-Εσείς κ. Πελετίδη τα καταδικάζετε, θα συνεχίσετε τη σιωπή; Θα αρθρώσετε κάποια λέξη για τους ανέργους του Καζίνου Ρίου και της Crown που αντιμετωπίζουν πλέον την ανεργία; Ή είναι εκτός της πολιτικής σας, αφού μοναδικός στόχος σας, είναι να μας πείσετε ότι η πόλη έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο;
-Συμπαραστέκεστε σε εργαζόμενους, συναδέλφους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με την εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού στο Δήμο που τακτοποιεί τα “δικά μας παιδιά”;
Για ποια ΑΡΙΣΤΕΡΆ τελικά μιλάτε;
Έχετε χάσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα, η αριστερά είναι συνδεδεμένη με την ηθική και την αλήθεια.
Δόγμα σας είναι ότι “αλήθεια είναι ότι συμφέρει το κόμμα”.
-Συμφωνείτε με τις απευθείας αναθέσεις και πρακτικές;
Καθαγιάζονται όταν γίνονται από τον “κομμουνιστή” Δήμαρχο;.
-Συμφωνείτε με τον “κομμουνιστή” δήμαρχο που δεν έχει παραχωρήσει, γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη στις Δημοτικές παρατάξεις, όπως ορίζει ο νόμος και όπως έχουν εξασφαλίσει σε όλη τη χώρα ακόμα και συντηρητικοί Δήμαρχοι;
Η ανερμάτιστη και συντηρητική πολιτική σας στην Πάτρα εννέα χρόνια ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής. Είστε σε αποδρομή.