ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ: Ο κομματικός Δήμος Πατρέων και το Φράγμα Πείρου Παραπείρου

"Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού από τη δημοτική αρχή, ανέδειξε τη δυσμενή κατάσταση πού βρίσκονται οι δήμοι μετά τις αυξήσεις ιδιαίτερα στην ενέργεια και στα καύσιμα". η παράταξη ΏΡΑ ΠΑΤΡΩΝ και συνεχίζει: .

Η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει πρωτίστως την κύρια ευθύνη, γιατί άφησε τις τιμές ανεξέλεγκτες και τους κερδοσκόπους με πέντε έξι εταιρείες στην ενέργεια, να «πλιατσικολογούν» τα λαϊκά εισοδήματα και τους δήμους.

Αναμέναμε όμως από την δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στην ανεξέλεγκτη ενεργοβόρο πολιτική που ακολουθεί, προς μάτην.

Προτείναμε να αναθεωρηθεί η στάση της Δημοτικής Αρχής για το Φράγμα Πείρου Παραπείρου και να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ίδρυση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του φράγματος. Η δημοτική αρχή επιμένει με νέες γεωτρήσεις και το λογαριασμό στην ΔΕΗ από 2,5 εκατομμύρια προ της ενεργειακής κρίσης να έχει φτάσει στα 5 εκατομμύρια. Τόσο στοιχίζουν τα αντλιοστάσια ύδρευσης του δήμου. Η μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών έχει δείξει ότι η διαχείριση του φράγματος από διαδημοτικό φορέα θα κόστιζε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας, ότι πέραν της οικολογικής καταστροφής που γίνεται με την εξάντληση του υδροφόρου ορίζοντα θα υπήρχε πολλαπλό όφελος, από τη διαχείριση, που με τη σειρά του ο δήμος θα το απέδιδε στους Πατρινούς. Επιπλέον, θα τροφοδοτούσε με νερό και τη βιομηχανική περιοχή, ώστε να διευκολύνει την ανάπτυξη της και την εγκατάσταση νέων εταιρειών με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ανάπτυξη για τους πολλούς.

Ο δήμος παραμένει εγκλωβισμένος στη δογματική κομματική γραμμή: "να μου δίνει το νερό δωρεάν το κράτος"...

Προτείναμε τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων σε συνεργασία με άλλους φορείς έτσι ώστε την ενέργεια την οποία θα παράγουν οι κοινότητες να αποδίδεται σε Δημοτικά κτίρια, σχολεία, σε φτωχά νοικοκυριά. Ο Δήμος Πατρέων δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα για τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας.

-Όταν ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο των συμβασιούχων στα κοιμητήρια για να παραμείνουν επιπλέον χρόνο στις θέσεις τους και να τους υπερασπιστεί ο δήμος στα δικαστήρια η δημοτική αρχή έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Αρνήθηκε τη βοήθεια στους εργαζόμενους, δεν ψήφισε το αίτημά τους και έβγαλε ένα γενικό ΑΝΕΞΟΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ψήφισμα. Μετά τις βουλευτικές εκλογές ξέχασε τις κινητοποιήσεις και αυτά που είχε υποσχεθεί, ενώ προεκλογικά συντηρούσε και προέτρεπε τους εργαζόμενους να κατασκηνώνουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δε τέτοια η κυβίστηση, που ενώ τα επιδημιολογικά κριτήρια δίνουν πλέον τη δυνατότητα δια ζώσης δημοτικών συμβουλίων, η Πάτρα και η τοπική ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επιμένουν στις τηλεδιασκέψεις… και ας διαμαρτύρεται η παράταξή τους πανελλαδικά, όπου ακόμα, δεν γίνονται δια ζώσης δημοτικά συμβούλια..

Προφανώς και αποφεύγουν να ξαναβρεθούν στη δυσμενή θέση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, όπου οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής μετά τις εκλογές, τόσο με την κατάληψη που έκαναν  στο Δημαρχείο, όσο και με : "μας κοροϊδέψατε", "είστε ψεύτες" όταν πήραν το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα τους.  

-Η παράταξή μας για άλλη μία φορά ανέδειξε το θέμα της πλατείας Άνω Συχαινών που δεν έχει παραδοθεί, είναι χωρίς φωτισμό, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια έχουν γεμίσει χόρτα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν τα παιδιά και οι πολίτες. Αυτό βέβαια το φαινόμενο κυριαρχεί και είναι έντονο σε όλη την πόλη.

Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται λίγη στα μεγάλα και λιγοστή στην διαχείριση τής καθημερινότητας.