Χριστουγεννιάτικες λειτουργίες στην Πάτρα

Στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών στην οδό Μαιζώνος επίσης ανήμερα τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ψαλούν 2 Θείες λειτουργίες, η α’ από ώρα 5 το πρωί έως τις 7.45 και η β’ αρχιερατική Θεία λειτουργία από τις 8 έως τις 10.30.

Και στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Πατρών την ημέρα των Χριστουγέννων για τη διευκόλυνση των πιστών θα τελεστούν 2 Θείες λειτουργίες, η πρώτη από τις 5 το πρωί έως τις 8 και η δεύτερη 8 με 10.30 ενώ στην ιερά μονή του Προφήτη Ηλία κάτω από το Γηροκομειό ανήμερα θα ψαλεί μία Θεία λειτουργία 7 με 9.30 το πρωί.

Οι ιεροί ναοί της Μητροπόλεως Πατρών αναμένεται λοιπόν να γεμίσουν από πιστούς που θα σπεύσουν με χαρά και αγαλλίαση να ζήσουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα των χαρμόσυνων ψαλμών των Χριστουγέννων και να προσκυνήσουν την εικόνα της γεννήσεως του Ιησού Χριστού.

*Να προσθέσουμε πως στο γειτονικό Αγρίνιο, την παραμονή της μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί η Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής όπου & θα χοροστατήσει ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ενώ τον Θείο λόγο θα κηρύξει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος. Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα τελεστεί η δεύτερη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, τις ώρες 9 με 11 χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου Αιτωλίας και Ακαρνανίας.