Χειροπέδες σε διακινητές ναρκωτικών στην Πάτρα

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τέσσερις άνδρες (τρεις αλλοδαποί - ένας ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης συμμορίας, της διακίνησης ναρκωτικών, της αντίστασης και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών. 

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τον έναν κατηγορούμενο, ο οποίος μετέβη με όχημα, στην οικία του ημεδαπού συλληφθέντα και του παρέδωσε μια συσκευασία, την οποία ο τελευταίος τοποθέτησε σε σακίδιο και στη συνέχεια συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.  

 

Επισημαίνεται ότι κατά τη σύλληψη του ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, αντιστάθηκε στους αστυνομικούς απωθώντας τους με τα χέρια και τα πόδια, ενώ οι δυο έτεροι αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε σταθμευμένο όχημα κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων. 

 

Σε σωματικούς ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν (3.130) γραμμάρια κάνναβης, διαμοιρασμένα σε τρεις συσκευασίες και το χρηματικό ποσό των (410) ευρώ.  

 

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στην οικία του ημεδαπού συλληφθέντα (45,2) γραμμάρια κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. 

 

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων των αλλοδαπών κατηγορούμενων προέκυψε ότι ο ένας στερούταν νομίμων εγγράφων για την παραμονή του στην Χώρα μας. 

 

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι κατηγορούμενοι από την διακίνηση των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών κυμαίνεται από (47.625) ευρώ έως  (95.250) ευρώ

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα οχήματα των κατηγορούμενων καθώς και κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν ως μέσα διακίνησης  των ναρκωτικών ουσιών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.