Χαροπαλεύει η φοιτήτρια στην Πάτρα με την μηνιγγίτιδα – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών η 20χρονη φοιτήτρια που διαγνώστηκε με καλπάζουσα μηνιγγίτιδα. Η καθηγήτρια και διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φωτεινή Φλίγκου, που από την πρώτη στιγμή μαζί με την ομάδα της έδωσαν αγώνα για να την κρατήσουν στη ζωή, είπε: «Παραμένει στη Μονάδα με πλήρη υποστήριξη και σε πολύ βαριά γενική κατάσταση».  Πλέον οι επόμενες ώρες θα δείξουν την πορεία της υγείας της.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης είπε: «Από προχθές όλες οι εμπλεκόμενες ιατρικές δυνάμεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ Φωτεινή Φλίγκου είναι στο πλευρό της φοιτήτριας. Οπως με ενημέρωσε η κ. Φλίγκου, που την έχει αναλάβει προσωπικά και την παρακολουθεί, πρόκειται για κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια μακάρι να τα καταφέρει».

Η αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Λένα Αλμπάνη, σύμφωνα με τα όσα είπε, πρόκειται για φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών, το οποίο τελεί υπό κατάληψη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. «Η φοιτήτριά μας προχθές το απόγευμα πήγε στο Τμήμα, όπου είχε συνέλευση για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Κι ενώ βρίσκονταν εκεί, όπως μας περιέγραψαν οι συμφοιτητές της, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και την έβαλαν σε μία καρέκλα να καθίσει. Μέσα όμως σε λίγα δευτερόλεπτα κατέρρευσε και έμεινε αναίσθητη. Αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο και τη μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οπου, όπως μας ενημέρωσε ο καθηγητής και πρώην αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός, διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και μάλιστα καλπάζουσα και για τον λόγο αυτό απαιτήθηκε η διασωλήνωσή της».
Πάτρα: Χαροπαλεύει η φοιτήτρια με την μηνιγγίτιδα - Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Με δεδομένο ότι το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στους συμφοιτητές της και στις οικογένειες, η κ. Αλμπάνη ενημερώνει ότι «ενημερώθηκε η Δημόσια Υγεία και ο ΕΟΔΥ και μας έδωσαν σαφείς οδηγίες, τις οποίες και εφαρμόσαμε. Δηλαδή έγινε απολύμανση στα Τμήματα Μαθηματικών και Βιολογίας που γειτνιάζουν και φυσικά οι χώροι αυτοί έμειναν κλειστοί. Μέσω των φοιτητών που ήταν κοντά στη φοιτήτρια εντοπίσαμε τους φοιτητές που ήταν εκεί μαζί της και τους χορηγήθηκε προληπτική θεραπεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Βέβαια, όπως αντιλαμβάνεστε είναι δύσκολο να τους εντοπίσουμε όλους, διότι το Τμήμα τελεί υπό κατάληψη, γι’ αυτό και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Τμήματος κυκλοφορήσαμε ανακοίνωση που ενημερώνει όσους βρέθηκαν στον χώρο της κατάληψης να πάνε στο νοσοκομείο για να γίνει σωστή ανίχνευση».

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Αλμπάνη υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη στιγμή που ελήφθησαν όλα τα μέτρα. «Δεν πρόκειται για κάποια επιδημία. Είναι η εποχή που έχουμε κρούσματα μηνιγγίτιδας.
Ενδεικτική της ανησυχίας είναι το σχόλιο γονέα φοιτητή: «Είναι το δεύτερο κρούσμα στο Πανεπιστήμιο. Απαιτείται προσοχή, διότι υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός και κυκλοφορούν διάφορες ιώσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τα μέτρα πρόληψης. Υπάρχει επιδημία; Αρκεί η απολύμανση μόνο στους χώρους  Σχολών με δεδομένη τη μετακίνηση των παιδιών, από όλες τις Σχολές, με τα ίδια λεωφορεία»!