Φωτιά – Ζήρια: Οι ευθύνες για τις χαμηλές γέφυρες

Η συζήτηση στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην έγκαιρη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων στην φωτιά της Ζήριας, έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες. Αφορμή αποτέλεσαν φωτογραφίες και επισημάνσεις για το ύψος των γεφυρών της ΕΡΓΟΣΕ, που προκάλεσαν προβλήματα στη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, λόγω του χαμηλού ύψους τους.

Εντύπωση και προβληματισμό ωστόσο έχει προκαλέσει έγγραφο του τοπικού συμβουλίου και κατοίκων του Ψαθοπύργου προς την ΕΡΓΟΣΕ, που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός συγκοινωνιολόγος Δημήτρης Σαρδελιάνος.

Ο κ. Σαρδελιάνος δημοσιοποιεί έγγραφο με βάση το οποίο ζητείται από την ίδια την Κοινότητα Ψαθοπύργου «οι γέφυρες στις διαβάσεις Αγ. Τριάδος και Αγ. Σπυρίδωνος να έχουν ύψος 2.40 μέτρα ακριβώς, προκειμένου να εμποδίζεται η κίνηση οχημάτων μεγαλύτερου ύψους μέσα στον οικισμό, μειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Με αφορμή το θέμα για το ύψος των ανισόπεδων διαβάσεων που εμπόδισε τη διέλευση των πυροσβεστικών, την ευθύνη για τη μελέτη και την κατασκευή τεχνικών έργων έχουν πρωτίστως οι υπογράφοντες μηχανικοί και προφανώς οι υπηρεσίες.

Όμως, ας δούμε λίγο και τις ευθύνες των αιρετών που πιέζουν με επιχειρήματα καφενείου και με την αυταρέσκεια, δίκιο έχει η πλειοψηφία του λαού»

αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Σαρδελιάνος.