Φιλική νίκη για τον Προμηθέα

Ενάμιση χρόνο μετά από την τελευταία αναμέτρηση με παρουσία κόσμου, οι φίλαθλοι του Προμηθέα βρέθηκαν ξανά στις...επάλξεις, ώθησαν την ομάδα στη φιλική νίκη επί του Λαυρίου (86-77) στην...πρόβα τζενεράλε για το συγκρότημα του Λουίς Κασιμίρο και χειροκρότησαν θερμά την ομάδα. Οι Πατρινοί πήραν...καλό βαθμό μια εβδομάδα πριν το Super Cup, ωστόσο έχουν μπροστά τους μια εβδομάδα να λύσουν τα τελευταία...θεματάκια πριν τη μεγάλη μάχη που έχουν μπροστά τους, υπερασπιζόμενοι τον τίτλο τους. Ο Γκάντι και ο Μάιλς ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης, απέναντι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό Λάυριο.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Προμηθέας ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Γκάντι, Ρέι, Ρογκαβόπουλο, Μάιλς και Χαντ. Η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο μπήκε με διάθεση να πιέσει στην άμυνα, κάτι το οποίο είχε αποτέλεσμα, αφού ανάγκασε την ομάδα του Χρήστου Σερέλη σε αρκετά λάθη. Επιθετικά ωστόσο, οι Πατρινοί αν και είχαν καλές ιδέες και προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν γρήγορα τη μπάλα, έμειναν και αυτοί χαμηλά. Στα πρώτα λεπτά, με πρωταγωνιστή τον Ρέι, οι «Προμηθείς» προηγήθηκαν με 4 (7-3 στο 4'), με το Λαύριο να απαντάει και να...προσπερνάει με τρίποντο του Γκόινς (8-9 στο 5'). Η είσοδος των Σβαρτζ και Αγραβάνη έδωσε επιθετική «πνοή» στον Προμηθέα και με δύο δικά τους τρίποντα η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (16-11 στο στο 9'). Ένα τρίποντο του Μάρκους «ξεκόλλησε» επιθετικά το σύλλογο της Λαυρεωτικής και διαμόρφωσε το 16-14, όπου ήταν και σκορ δεκαλέπτου.

Το σκορ παρέμεινε χαμηλό και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη, πράγμα φυσιολογικό για τα δεδομένα της εποχής.. Οι «Προμηθείς» προσπαθούσαν να παγιώσουν τη διαφορά και να την αυξήσουν και με δύο τρίποντα από Γκίκα και Σβαρτζ, έφτασαν ξανά στο +5 (22-17 στο 12'), με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν απαντήσεις, διαθέτοντας πλουραλισμό στην επίθεση (24-21 στο 16'). Σε εκείνο το σημείο ο Προμηθέας έκανε τη δική του αντεπίθεση. Με ένα «φαντεζί» καλάθι του Γκάντι, ένα υπέροχο step back του Μάιλς και το γκολ- φάουλ του Γκραντ, έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 8 (32-24 στο 17'), με το Λαύριο να απαντάει...με το ίδιο νόμισμα και με ένα δικό του σερί 7-0 με εκφραστές τους Γκόινς και Κάρτερ μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (32-31), ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Προμηθέα στο απόλυτα «ρευστό» +1 (34-33), με τον Κάρτερ να δίνει προσωρινά προβάδισμα στο Λαύριο με floater και τον Ρέι να απαντάει για τους γηπεδούχους με ωραία προσωπική ενέργεια.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και «έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ 10-2, με πρωταγωνιστές τους Κάρτερ και Μάρκους, με αποτέλεσμα να φτάσουν για πρώτη φορά στο +7 (36-43 στο 23'), με τον Προμηθέα να δείχνει πλήρως αιφνιδιασμένος, με πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση. Οι Πατρινοί προσπάθησαν να αφυπνιστούν με τον Ρέι να πετυχαίνει έμμεσο τρίποντο και τον Ρογκαβόπουλο να «εκτελεί» από την περιφέρεια, ωστόσο ο...καυτός Μάρκους έμενε απτόητος και με συνεχόμενους δικούς του πόντους κρατούσε το Λαύριο μπροστά στο σκορ (42-48 στο 24'). Με ένα καλάθι του Αγραβάνη και ένα lay up του Γκάντι στο ανοιχτό γήπεδο ο Προμηθέας έφτασε μέχρι το -2 (46-48), ωστόσο με 5 συνεχομένους πόντους του Μπλέαρ το Λαύριο ξέφυγε ξανά (46-53 στο 27'). Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, ωστόσο οι Γκίκας- Γκραντ προσέφεραν απλόχερα ένα εντυπωσιακό highlight, με τον Γκίκα να κλέβει και να πασάρει πίσω από την πλάτη στον Αμερικανό, ο οποίος ακολούθησε σαν «τρέιλερ» και τελείωσε τη φάση με ταμπλό (52-56), το οποίο ήταν και το σκορ της περιόδου, αφού οι «Προμηθείς» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το κερδισμένο αντιαθλητικό στο φινάλε του δεκαλέπτου, με τον Χαντ να αστοχεί σε 2 βολές και τον Γκίκα να χάνει το τελευταίο σουτ σε «νεκρό» χρόνο.

Στην τελευταία περίοδο το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά. Οι Πατρινοί με καλάθι του Γκάντι ισοφάρισαν μετά από πολλή ώρα (56-56 στο 31'), ο Κάρτερ με τρίποντο έδωσε ξανά προβάδισμα στο Λαύριο, ωστόσο πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Μάιλς έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους (61-59 στο 33'). Ο Κάρτερ ανταπέδωσε με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο ο Μάιλς βρισκόμενος στη...ζώνη του λυκόφωτος έδωσε και πάλι προβάδισμα στους «πορτοκαλί» (63-62). Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη δεν πτοήθηκαν και με τρίποντο του Μουράτου έφτασαν ξανά στο +3 (65-68 στο 36'). Στο επόμενο διάστημα ο Προμηθέας πήρε και πάλι το προβάδισμα χάρη σε διαδοχικές βολές από Γκραντ, Γιαννόπουλο και Χαντ (69-68). Το Λαύριο απάντησε με καλάθι του Κάρτερ, ωστόσο με ένα «ακροβατικό» lay up και ένα γκολ- φάουλ του Γκάντι, οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα (74-72 στο 38'). Το προβάδισμα αυτό διευρύνθηκε χάρη σε 2/2 βολές του Γιαννόπουλου (μετά από τεχνικές ποινές στους φιλοξενούμενους) και τρίποντο από τη γωνία του Μάιλς (79-72 1'33'' πριν το τέλος). Μετά το τάιμ άουτ, ο Γκάντι έστειλε τον Προμηθέα για πρώτη φορά στο +9 (81-72) καθαρίζοντας την υπόθεση- νίκη για τον Προμηθέα. Το Λαύριο δεν κατάφερε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης και με εντυπωσιακό κάρφωμα ο Γκραντ έβαλε το...κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 86-77.