Τσίπρας στην Πάτρα: Μπορεί το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου να συνεργαστεί με την Δεξιά;

Στομκατάμεστο γήπεδο του Απόλλωνα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα ζητήματα της ακρίβειας και της δημοκρατίας και λέγοντας ότι «το ψωμί και η ελευθερία ήταν πάντα αξεχώριστα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μετεκλογικό σκηνικό, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως αντίπαλο τη ΝΔ και τη Δεξιά. Σημειώνοντας παράλληλα σχετικά με το ΠΑΣΟΚ «δε μπορούμε να φανταστούμε πώς είναι δυνατόν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο να συνεργαστεί με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, του κ. Βορίδη, του κ. Πλεύρη, του κ. Γεωργιάδη και εσχάτως και του κ. Καρατζαφέρη».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άσκησε εφ' όλης της ύλης δριμεία κριτική κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση της ακρίβειας και των ανισοτήτων, των υποκλοπών, των εκβιασμών, της διαφθοράς και της εκτροπής".

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ήρθε η ώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κριθεί από τον ελληνικό λαό. "Ούτε από τους δημοσκόπους, ούτε από τους καναλάρχες, ούτε από τους εκβιαζόμενους υπουργούς και βουλευτές της".

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το "πάθος" και η "αποφασιστικότητα" του κόσμου που παρευρίσκεται δηλώνει όχι μόνο τη "δυνατότητα" του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές, αλλά ότι βρίσκεται ήδη "μπροστά στις μεγάλες ευθύνες" που του δώσει ο λαός για να "βγάλει τη χώρα από το τέλμα που έχει οδηγηθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια".

Όπως είπε, τα καθεστώτα πέφτουν από τον λαό, όπως μας διδάσκει η ιστορία. "Γι΄αυτό κι εμείς απευθυνόμαστε μόνο στον λαό. Η μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι δύσκολη, δεν έχουμε απέναντι τον Μητσοτάκη αλλά όλο το σύστημα που στηρίζει τον Μητσοτάκη".