Τρόμος από συμμορίες Ρομά σε Εγλυκάδα και Περιβόλα

Δεν έχει τέλος η παραβατικότητα στην περιοχή της Εγλυκάδας και της Περιβόλας, με τους κατοίκους του Ανατολικού διαμερίσματος να υποφέρουν στην κυριολεξία από την κατάσταση αυτή που έχει ως ορμητήριο της τον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τα κρούσματα παραβατικότητας συνεχίζονται και ποικίλουν. Άλλοτε είναι περισσότερα, άλλοτε λιγότερα, όμως η ουσία είναι ότι ποτέ δεν σταματούν. Το "μενού" έχει από κλοπές σε αυλές, σε κήπους έως και σε κοτέτσια και φτάνει σε ληστείες στον δρόμο με ευθείες επιθέσεις σε πεζούς, ακόμα και διαρρήξεις σε διαμερίσματα. 

Δυο περιστατικά είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που ζουν οι άνθρωποι εκεί. Τις προάλλες ανήλικα Ρομά έκαναν τσάρκα στους δρόμους της περιοχής της Εγλυκάδας ερευνώντας και εξετάζοντας σπίτια, με προφανή στόχο να μπουκάρουν. 

Κάτοικοι της περιοχής έδωσαν σήμα στην Αστυνομία, αλλά στο μεταξύ είχαν ετοιμαστεί για να φυλάξουν τις περιουσίες τους. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι, προφανώς γιατί η Αστυνομία αυτή τη φορά έφτασε εγκαίρως στο σημείο. Το άλλο περιστατικό έχει να κάνει με τον εμβολιασμό που έγινε από το πρόγραμμα Υγεία για όλους, έξω από τον καταυλισμό. 

Νοσηλεύτρια που πήγε εκεί για να βοηθήσει εθελοντικά, είδε ξαφνικά να εξαφανίζεται το πορτοφόλι της. Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής έχουν πάρει σκύλους μόνο και μόνο για να φυλάνε τις αυλές τους από τις συμμορίες που εξορμούν και λεηλατούν, έχοντας ορμητήριο τον καταυλισμό.