Τρομάζει και θέτει σε επιφυλακή το τριήμερο της Αποκριάς στην Πάτρα

Ως εφιάλτης φαντάζει το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, για τους υγειονομικούς φορείς.

Ήδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τον έλεγχο και κυρίως την οργανωμένη ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να αποφευχθούν πάρτι, συγκεντρώσεις και συγχρωτισμός που επιτρέπουν να φωλιάζει ο ιός.        

Οι 151 νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας και τα συνεχή δεκάδες νέα κρούσματα, αποτυπώνουν τη χαλαρότητα που υπάρχει.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τριήμερο και προετοιμαζόμαστε για να το αντιμετωπίσουμε και να προλάβουμε ό,τι μπορούμε» είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.  

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ήδη έχει αναπτυχθεί ένας σχεδιασμός που απαιτεί όμως τη συνδρομή όλων των φορέων ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες περαιτέρω διασποράς του ιού.

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Χθες η Αχαΐα κατέγραψε 79 κρούσματα. Από αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Μπονάνος, τα 61 είναι στην Πάτρα, τα 3 στον καταυλισμό Ρομά του Ριγανοκάμπου, 1 στα Καλάβρυτα, 6 στην Κάτω Αχαΐα, 2 στα Βραχναίικα, 1 στον Αγιο Στέφανο, 1 στην Παραλία, 1 στην Οβρυά, 1 στην Ακράτα και 2 στην Ερυμάνθεια.

ΣΤΟ ΚΕΤΧ     

Δώδεκα κρούσματα κατεγράφησαν μεταξύ στρατευμένων στο ΚΕΤΧ. Σήμερα η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, πέραν του υλικού προστασίας που έχει διανείμει, θα προχωρήσει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στον έλεγχο όλων των στρατευμένων και του προσωπικού.