Τρίτος ο συνδυασμός του Κ. Πελετίδη στις εκλογές στην ΚΕΔΕ-Επανεκλογή Κυρίζογλου

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ για την επόμενη 5ετία θα είναι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου με την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» που επικράτησε στις εκλογές που διεξήχθησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Η παράταξη του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου που θα διατηρήσει για μια ακόμη θητεία την θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έλαβε 348 ψήφους και καταλαμβάνει 20 έδρες στο 31μελες ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο συνδυασμός του Χάρη Δούκα, Δημάρχου Αθηναίων, κατέλαβε την δεύτερη θέση στην σχετική ψηφοφορία με 155 ψήφους και 9 έδρες.

Το τρίτο ψηφοδέλτιο Λαϊκή Συσπείρωση, του Κώστα Πελετίδη που συμμετείχε στη διαδικασία έλαβε συνολικά 18 ψήφους και μια έδρα.

Τέταρτος συνδυασμός με 4 ψήφους αναδείχθηκε ο «Συντονισμός Αιρετών».

Στην διαδικασία υπήρξαν και 4 άκυρα ψηφοδέλτια.

Καταμέτρηση για τα μέλη του ΔΣ και του εποπτικού
Η διαδικασία συνεχίζεται με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων με την οποία θα ολοκληρωθεί η σημερινή εκλογική διαδικασία.

Νωρίτερα ο επανεκλεγείς Δήμαρχος της ΚΕΔΕ και για 6 φορές συνεχόμενες Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είχε χαρακτηρίσει τις σημερινές εκλογές ως πολύ σημαντικές προκειμένου η Αυτοδιοίκηση μέσω του κορυφαίου της συλλογικού οργάνου της , την ΚΕΔΕ, ενωμένη να προωθήσει την ατζέντα των διεκδικήσεων και μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί.

Η επανεκλογή του Δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου στην Προεδρεία της ΚΕΔΕ, σημαίνει πως ότι είχε ήδη προγραμματιστεί και «έτρεχε» υπό την σημερινή ηγεσία θα εξακολουθήσει να ισχύει συν και άλλα θέματα που η Αυτοδιοίκηση έχει προτάξει ήδη πολλές φορές.