Το Πανεπιστήμιο Πατρών επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών επισκέφθηκε η κ. Jennifer Evanuik, Senior Director of International Initiatives at Georgia State University, συνοδευόμενη από τη Μορφωτική Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ, κ. Shanna Dietz-Surendra καθώς και από την Public Engagement Specialist της Πρεσβείας, κ. Μαρίνα Χειλίτση.

Το ταξίδι στην Ελλάδα αλλά και η επίσκεψή τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών εντάσσεται στο σύνολο των συναντήσεων με ακαδημαϊκούς για την προσέλκυση Αμερικανών φοιτητών στα ελληνικά Πανεπιστήμια, σε συνέχεια του International Academic Partnership Program (IAPP) Pharos Summit του Νοεμβρίου 2022, καθώς και των προσπαθειών των Η.Π.Α. για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας ως προς αυτόν τον άξονα, σε συνδυασμό με το project των Η.Π.Α. στην Ελλάδα - U.S. Study Abroad Engagement Grant. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από πλευράς Πανεπιστημίου Πατρών, ο Πρύτανης, Χ. Μπούρας, o Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, κ. Δ. Μαντζαβίνος, και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης, κ. Π. Αβραμίδης, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους επισκέπτες ενώ αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ τους με έμφαση στους τρόπους εξέλιξης της εν λόγω συνέργειας και στις προοπτικές που υπάρχουν. Τέλος, για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων, ο κ. Μαντζαβίνος καθώς και η κ. Evanuik προχώρησαν σε σύντομες παρουσιάσεις.