Το επόμενο Σ/Κ οι δράσεις στην Πάτρα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάστηκε στις χθες 5 Ιουνίου, αποτελεί μια υπενθύμιση για τη σημασία των καθημερινών μας ενεργειών στη μείωση της ρύπανσης των πλαστικών στο περιβάλλον. Η επισήμανση αυτής της ημέρας έχει ως στόχο να αναδείξει την αξία των μέτρων που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης.

Με αφορμή την ημέρα αυτή και το ευρωπαϊκό έργο Eco-Walks, η ΙnterMediaKT σε συνεργασία με τους οργανισμούς Project ΚαΠα, Διάβα και Οικολογική Κίνηση Πάτρας, διοργανώνουν ένα Σαββατοκύριακο περιβαλλοντικών δράσεων.

Το πρόγραμμα ξεκινά με μια διαδρομή 3 χιλιομέτρων από τον ποταμό Γλαύκο, όπου οι συμμετέχοντες θα συμβάλλουν στον καθαρισμό και τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς του περιβάλλοντος, με την καθοδήγηση των οργανισμών Project ΚαΠα και Διάβα. Τερματισμός, το οινοποιείο AchaiaClauss,με μια περιήγηση στον αμπελώνα, όπου θα γνωρίσουμε τη διαδικασία παραγωγής κρασιού, πως να αξιοποιούμε τους φυσικούς πόρους και τέλοςθα γευτούμε ορισμένες ποικιλίες κρασιού.

Την επόμενη μέρα, θα ξεκινήσουμε από την πλαζ ΕΟΤ και θα εξερευνήσουμε τον υδροβιότοπο του Έλους της Αγυιάς, με την καθοδήγηση μελών της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) και του Project Kα.Πα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα μάθουμε για το οικοσύστημα της περιοχής, θα καθαρίσουμε τον υδροβιότοπο, θα ενημερωθούμε για τα είδη που ζουν εκεί αλλά και τις ιαματικές πηγές της περιοχής.

Οι δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές προς όλους και όλες.

*Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους αθλητικά παπούτσια, καπέλο, νερό και αντηλιακό.

Για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης μπορείτε να κάνετε εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.office.com/e/ZDxkSxS3Fm

Το έργο Eco-Walks στοχεύει να αναδείξει τη σχέση μεταξύ αθλητισμού και τοπίου. Από τη μία πλευρά, προωθεί τον υπαίθριο αθλητισμό ως καθημερινή πρακτική για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας του ατόμου, εκμεταλλευόμενο τον πλούτο της φυσικής κληρονομιάς μας. Από την άλλη πλευρά, οργανώνει προπονητικές και πρακτικές δραστηριότητες που προωθούν υπεύθυνες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα και προωθώντας καλές πρακτικές για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς.