Το Αρσάκειο… εκπέμπει SOS!

Και ποιος δεν γνωρίζει στην πόλη πως το κτίριο του Αρσακείου θα φιλοξενήσει το νέο Δημαρχείο! Όμως το έργο αν και οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει, και το κονδύλι έχει εξασφαλιστεί, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Ο Δήμος ωστόσο προχώρησε στην «έξωση» συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον χώρο, όπως το χορευτικό του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.

Δύο εργολάβοι διεκδικούν να γίνουν ανάδοχοι του έργου και δίνουν την μάχη τους στα δικαστήρια, την ίδια στιγμή που το υπέροχο αυτό κτίριο της οδού Μαιζώνος εκπέμπει SOS.

Το κτίριο  καταρρέει. Ήδη έχουν ξεκινήσει να πέφτουν κομμάτια από την πλευρά της οδού Παρθενάκου, ενώ η οδός Γκότση έχει αποκλειστεί αφού η διάβαση για τους πεζούς κρίθηκε επικίνδυνη.

Παράλληλα, τα φυτά στους γύρω χώρους από το Παλαιό Αρσάκειο ετοιμάζονται να «εισβάλλουν»  στις αίθουσες του κτιρίου που βρίσκεται σε κατάσταση φθοράς από την υγρασία και τον χρόνο.

Άγνωστο παραμένει  τι θα συμβεί  στα δικαστήρια με την δημοπράτηση του έργου, όμως καλό θα είναι οι διαδικασίες να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο άμεσα.

Το κτίριο είναι ένα νεοκλασικό στολίδι για το κέντρο της Πάτρας που ο Δήμος θέλει να μετατρέψει σε Δημοτικό Μέγαρο, μεταφέροντας τις περισσότερες από τις υπηρεσίες του σε αυτό.

Είναι ένα κτίριο που ταυτίζεται με την ιστορία της Πάτρας αφού αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που χαρακτήριζε κάποτε αυτή την πόλη και πρέπει να σωθεί.