Τη ζωή 23χρονης έσωσε Πατρινός ναυαγοσώστης

Αν και το περιστατικό απείχε πάνω από 500 μέτρα από την περιοχή ευθύνης του και δεν ήταν ορατό από το ναυαγοσωστικό πύργο, ο Νίκος Συμεωνίδης κινήθηκε αστραπιαία και με τη χρήση απινιδωτή, έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατήσει στη ζωή την 23χρονη, η οποία κάποια στιγμή δεν είχε σφυγμό. Με ηλεκτροσόκ και στη συνέχεια με ΚΑΡΠΑ η νεαρή Ρωσίδα άρχισε να επανακτά τις αισθήσεις της.

Για καλή της βέβαια τύχη, στην περιοχή βρέθηκε ένας γιατρός και δυο νοσηλεύτριες, η βοήθεια των οποίων έπαιξε σημαντικότατο ρόλο. Υστερα από αγωνιώδεις προσπάθειες είδαν την 23χρονη να ανοίγει τα μάτια της και να αρθρώνει λέξεις.

Ο γιατρός συνέστησε να μεταφερθεί η κοπέλα στο νοσοκομείο και σκάφος την παρέλαβε και την μετέφερε στο λιμάνι της Κισάμου. Εκεί περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει αρχικά στο ΚΥ Κισάμου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πατρινός ναυαγοσώστης Νίκος Συμεωνίδης «ήταν μια κλασική περίπτωση πνιγμού καθώς όταν η κοπέλα άρχισε να συνέρχεται άρχισε να αποβάλλει ποσότητες νερού» και πρόσθεσε ότι το σκάφος την παρέλαβε σε καλή κατάσταση και έχοντας πλήρη επαφή με το περιβάλλον.

Στάθηκε όμως τυχερή μέσα στην ατυχία της και θα θυμάται για πολλά χρόνια αυτές τις περιπετειώδεις διακοπές στην Κρήτη.