Τελευταία ελπίδα η Πασχαλινή περίοδος για αναθέρμανση της αγοράς της Πάτρας

Το Πάσχα πλησιάζει, όμως, η εμπορική αγορά δεν έχει νιώσει μέχρι τώρα κάτι στα ταμεία των καταστημάτων της. Σύμφωνα με τους εμπόρους η κίνηση παραμένει υποτονική και μετά το τέλος των χειμερινών εκπτώσεων, με τα μαγαζιά να έχουν προχωρήσει στην παραγγελία των προμηθειών τους για την ανοιξιάτικη περίοδο, με αρκετές δυσκολίες εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.

Αυτό που περιμένουν οι επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου είναι μια σανίδα σωτηρίας από τους νονούς που πάντα κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα ενισχύουν την αγορά, ψωνίζοντας για τα βαφτιστήρια τους, λαμπάδες, σοκολατένια αβγά, παιχνίδια, ρούχα και υποδήματα.

Όμως και πάλι η κίνηση που δίνουν οι νονοί τα τελευταία χρόνια στην αγορά είναι μικρή σε σχέση με τις ανάγκες των επιχειρήσεων ή σε σύγκριση με παλαιότερα, κάτι που έχει να κάνει με τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες που επικρατούν από τις οποίες δεν αποκλείονται ασφαλώς ούτε οι νονοί.

Φέτος βέβαια από τις 29 Μαρτίου και μετά θα υπάρχει το καλάθι του νονού, εξασφαλίζοντας φθηνότερες τιμές για λαμπάδες, πασχαλινά είδη και παιχνίδια, με την αγορά ωστόσο να δείχνει να είναι επιφυλακτική απέναντι στο όλο μέτρο και κατά πόσο θα βοηθήσει στην τόνωση της κίνησης. Κάτι που θα φανεί στην πράξη.