Τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 χωρίς πυροτεχνήματα;

Μάλλον η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 θα γίνει χωρίς πυροτεχνήματα λόγω του συμβάντος που είχε γίνει το 2014, όταν τραυματίστηκε στο μάτι σοβαρά ένα παιδί, γεγονός που ακόμα πληρώνει η επιχείρηση ως αποζημίωση στην οικογένεια του παιδιού και την είχε οδηγήσει στα δικαστήρια.

Τα πυροτεχνήματα από μακρινή απόσταση, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους θεατές είχαν δοκιμαστεί τα προηγούμενα χρόνια, όμως, σύμφωνα Με τον Καρναβαλικό Οργανισμό, δεν πρόσφεραν το ανάλογα θέαμα και γενικότερα ήταν μία κίνηση που δεν «βγήκε».

Έτσι, αυτό που τους απασχολεί στον Καρναβαλικό Οργανισμό είναι ένας αντίστοιχος τρόπος χωρίς πυροτεχνήματα που να προσφέρει το ανάλογα θέαμα στους θεατές και να εντυπωσιάσει πατρινούς και καρναβαλιστές.

Ο τρόπος αυτός δεν έχει βρεθεί ακόμα, όμως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι να εγκατασταθούν μεγάλες φωτιστικές εγκαταστάσεις με προτζέκτορες και φωτορυθμικά που να κάνουν τους ανάλογους χρωματισμούς και να παίζουν με τα χρώματα, ώστε να δημιουργήσουν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην πλατεία Γεωργίου που θα γίνει η τελετή.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της  τελετής έναρξης προκρίθηκε η πρόταση με τον διάσημο και καταξιωμένο χορογράφο Σπύρο Κουβαρά και τη μουσική μπάντα του Πατρινού μουσικού Σωτήρη Ντούβα.

Σημειώνουμε ότι μαζί με την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού ξεκινάει και ο Κρυμμένος Θησαυρός στις 17 Ιανουαρίου.