Τελεσίγραφο Μπούρα στο Αίγιο – Η Φυσικοθεραπεία θ’ ανοίξει στην Πάτρα

Μήνυμα προς τον δήμο Αιγιάλειας και τους φορείς της πόλης που αντιτίθενται στη μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας παρεμποδίζοντας τις εργασίες μετακόμισης, στέλνει για μια ακόμα φορά μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

«Τους ενημερώνω ότι το κτίριο που θα λειτουργήσει το τμήμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι έτοιμο, το μηχανογραφικό γράφει ”Πάτρα” και τα μαθήματα και οι εξετάσεις θα γίνουν στο αμφιθέατρο, γι΄αυτό θα πρέπει να φροντίσουν να μην παρεμποδίζουν άλλο τις εργασίες μεταφοράς», δήλωσε στην «Π» ο κ. Μπούρας.

Ο πρύτανης τόνισε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει σε όσα ειπώθηκαν προχθές στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος και οι συνεργάτες του. Ωστόσο, οι δηλώσεις που έκανε για το θέμα στην «Π», αποτελούν στην ουσία απάντηση προς την άλλη πλευρά και μάλιστα, σε αυστηρούς τόνους.

Ο κ. Μπούρας τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη είναι ενήμερη για τα τεκταινόμενα στο Αίγιο, όπως και οι αρμόδιες αρχές, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διευκρινίσει ότι από τη δική του πλευρά, έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες και πως εναπόκειται πλέον στην Πολιτεία και στις εξουσίες της, να παρέμβουν για να δώσουν λύση στο αδιέξοδο.

Για τον ίδιο όμως «υπάρχει θέμα αστικής δημοκρατίας και εφαρμογής του νόμου» είπε ο πρύτανης, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο και έναν βαθμό δυσφορίας, για τα αντανακλαστικά της πολιτείας και για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει παρέμβαση απέναντι στην παρεμπόδιση μιας διαδικασίας, η οποία όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δεν έχει σχέση σε νομικό επίπεδο με την προσφυγή του Δήμου Αιγιάλειας για την παραμονή του τμήματος στην πόλη.

Ως εκ τούτου δεν έχει κανένα νόημα να περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρακτικά, δεσμεύεται παρανόμως περιουσία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επιπλέον ο κ. Μπούρας έθεσε και θέμα νομιμότητας και για τις εργασίες που έγιναν από τον Δήμο στην είσοδο του τμήματος στο Αίγιο με τη διάνοιξη τάφρου προκειμένου να παρεμποδιστεί η μεταφορά του εξοπλισμού και του αρχείου.

«Εσκαψαν μια τάφρο έξω από το τμήμα. Γίνεται πραγματικά έργο εκεί από τον Δήμο, ή σπαταλούνται χρήματα των δημοτών για αλλότριους σκοπούς;» ρώτησε ο κ. Μπούρας, αμφισβητώντας τη νομιμότητα και αυτής της ενέργειας.

Το κτίριο στο Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο

Επίσης, απάντησε και στην προειδοποίηση του δημάρχου ότι, οποιαδήποτε παρέμβαση στο τμήμα θα αντιμετωπιστεί άμεσα με μηνύσεις και συλλήψεις. «Εγώ αν έχω παρανομήσει, ας μου κάνουν μήνυση. Αν το Πανεπιστήμιο δια του εκπροσώπου του πρύτανη έχει παρανομήσει, να προχωρήσουν στα δέοντα.

Εγώ δεν παίζω κρυφτό. Αν έχω παρανομήσει, ας με πάνε στο αυτόφωρο. Είμαι κάθε μέρα εδώ, στο γραφείο μου και η διεύθυνση του σπιτιού μου είναι δηλωμένη και γνωστή. Ας μου κάνουν μήνυση αν έχω παρανομήσει» τόνισε ο κ. Μπούρας.

«Από εκεί και πέρα, τους ενημερώνω ότι το κτίριο στο Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο, οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά εδώ και στο μηχανογραφικό γράφει Πάτρα» πρόσθεσε ο κ. Μπούρας, τονίζοντας ότι το

Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου το Τμήμα Φυσικοθεραπείας πρέπει να λειτουργεί στην Πάτρα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν προπαρασκευαστικές εργασίες.

«Μπορεί να λειτουργήσει με τις παρούσες συνθήκες;» τον ρώτησε η «Π», για να πάρει την ευθεία απάντηση «Θα λειτουργήσει. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές».