Τα rapid test στο πάρκινγκ «Καλεντζώτης»: Ο έλεγχος σε 252 με 10 θετικούς προκαλεί ανησυχία

Όταν σε έναν έλεγχο επί 252 πολιτών εντοπίζονται δέκα θετικοί, παίρνει κανείς μια εικόνα της διάχυσης του ιού στην κοινότητα.

Αυτό υπογράμμιζαν χθες οι υγειονομικές πηγές, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του ομαδικού ράπιντ τεστ που έγινε στο πάρκιννγκ «Καλεντζώτης».

Με τη βοήθεια του καιρού, ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος στο κάλεσμα. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με 10 κρούσματα θετικά, σε πολίτες που δεν είχαν απαραιτήτως συμπτώματα και που είναι πιθανόν νωρίτερα να είχαν πιει τον καφέ τους με συντροφιά.

Με δεδομένο ότι κανείς δεν παρουσίαζε ενοχλήσεις άξιες λόγου, η μόνη σύσταση που μπορούσε να τους δοθεί ήταν να απομονωθούν στα σπίτια τους.

Όλα αυτά παραμονή ενός νέου κύκλου ανοίγματος που ξεκινάει από τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα ινστιστούτα αισθητικής.

Χθες στο ΠΓΠΝ νοσηλεύονταν 130 άτομα: 105 στην κλινική κορονοϊού, 22 στην εντατική, 3 στην Παιδιατρική.

Αντίστοιχα, στον «Άγιο Ανδρέα», είχαμε 84 στην κλινική και άλλους 9 στην εντατική.

Αν οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική τάση, το πρόβλημα θα είναι οξύ. Η ηγεσία της 6ης ΥΠΕ δεν έκρυβε χθες την ανησυχία της για τα επόμενα 24ωρα, με δεδομένο ότι οι πολίτες ναι μεν ανησυχούν με την κατάσταση, αλλά ο δείκτης προσήλωσης στα μέτρα δεν έχει ανέβει ενθαρρυντικά, αν κρίνουμε από τις ενδείξεις ενός ακόμα χαλαρού σαββατοκύριακου.

Πάντως το άνοιγμα του περιθωρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 9 το βράδυ, σε συνδυασμό με το μεγάλωμα της μέρας -χθες περάσαμε και από το εαρινό ηλιοστάσιο- μειώνει τις συναθροίσεις στους ανοιχτούς χώρους.

Χθες στην Αχαΐα ανακοινώθηκαν μόλις 36 κρούσματα, αλλά είναι γνωστό ότι ο αριθμός το σαββατοκύριακο είναι πλασματικός.