Ταξί Πάτρας : Μονή ταρίφα από Ριο έως Βραχνέικα

ταξι , ταριφα

Νέο τιμολόγιο που θα καλύπτει ολόκληρη την έκταση του διευρυμένου Δήμου Πατρέων ανακοίνωσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί Πατρών και Περιχώρων, Παναγιώτης Σκέντζος. 

 Από 4 έως 15 ευρώ θα γλιτώνουν στις καθημερινές τους μετακινήσεις οι επιβάτες των ταξί εντός και εκτός ορίων Περιμετρικής. 

 Σαν ενιαία διοικητική μονάδα των ταξί ορίστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  ο Καλλικρατικός Δήμος Πατρέων, που αποτελείται από τους πρώην Καποδιστριακούς Πατρέων, Ρίου, Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων.

 Το Σωματείο, λόγω της κρίσης, αποφάσισε και εισηγήθηκε στη Περιφέρεια την επέκταση της Περιμετρικής Ζώνης.

Η Περιφέρεια απάντησε θετικά, με τον όρο την επέκταση της Περιμετρικής προς όφελος των πολιτών και των ευπαθών τάξεων, ούτως ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιοχή για να εξυπηρετεί:- Νοσοκομεία,- πανεπιστήμια,- εργατικές κατοικίες,- λιμάνια κ.λπ.

Τα όρια της νέας ζώνηςΤα όρια της νέας Περιμετρικής Ζώνης είναι:

Ανατολική προβλήτα του Ρίου, Εγνατία Οδός, Κάτω Καστρίτσι, Πανεπιστήμιο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Μαγούλα, Ευρεία Παράκαμψη (μεγάλη Περιμετρική), Ροΐτικα (θέση Τσαούση) όπου επί των ορίων και εντός της Περιμετρικής ισχύει το τιμολόγιο Νο1 συμπεριλαμβανομένων και των δύο ρευμάτων της ευρείας παράκαμψης.