Σύγκρουση σπιράλ - Δήμου για τα έργα στην Πλαζ

Για "δυσεξήγητη παρέμβαση επί του αιγιαλού που δεν συνιστά αντιδιαβρωτικό έργο για το οδόστρωμα, ούτε εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου ή της παραλίας" μιλα το σπιράλ για τα έργα στην πλαζ. Και συνεχίζει:

"Η απουσία σχετικής ενημέρωσης από τη δημοτική αρχή –την ίδια στιγμή που σημειακές παρεμβάσεις και έργα σε Κωνσταντινουπόλεως, Πιτίτσα και Βραχνέικα «διαφημίζονται» αδρά από τον επικοινωνιακό μηχανισμό του Δήμου- εγείρει επιπλέον ερωτηματικά περί τη νομιμότητα, σκοπιμότητα και ορθότητα της συγκεκριμένης κίνησης.

Το σπιράλ αναφέρει ότι έχτηκε «καταγγελίες» δημοτών, που αναφέρουν πως και κατά το παρελθόν παρατηρήθηκε σχετική δραστηριότητα στην περιοχή. Επισκεφθήκαμε το χώρο, φωτογραφήσαμε το αποτέλεσμα των εργασιών και τα εν λόγω υλικά, μελετήσαμε την κατάσταση και επιβεβαιώσαμε -κατόπιν επικοινωνιών- πως για τις κινήσεις του Δήμου δόθηκε έγκριση από την Κτηματική Υπηρεσία και υπήρξε ενημέρωση του Λιμενικού Γραφείου. Εν τούτοις, η μορφή του υλικού, η εικόνα προχειρότητας των εργασιών, το ανολοκλήρωτο της παρέμβασης και η κρυψίνοια με την οποία έγιναν όλα οδηγούν αβίαστα σε μία σειρά από ερωτήματα. Τα απευθύνουμε στη Δημοτική Αρχή με ειλικρινές ενδιαφέρον:

α) Σε τι αποσκοπεί η διάστρωση αυτού του υλικού στον αιγιαλό στο συγκεκριμένο σημείο; (επισημαίνουμε πως το υλικό αυτό δεν είναι το πλέον κατάλληλο για τους λουόμενους, καθώς εμπεριέχει και ψιλό εδαφικό –αργιλικό- υλικό, το οποίο λασπώνει με την παρουσία νερού).

β) Υπάρχει η προοπτική αυτή η επίχωση και διάστρωση του υλικού να επεκταθεί μέχρι τον παρακείμενο φάρο, προκειμένου να αποτελέσει κάποιο είδος προστασίας από τη διάβρωση του δρόμου που έχει καταρρεύσει στο σημείο;

γ) Ποιος αποφάσισε και ποιος ενέκρινε αυτού του είδους τις παρεμβάσεις; Ακολουθήθηκαν οι συνήθεις αδειοδοτικές διαδικασίες; Ελήφθησαν οι γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων φορέων;

δ) Υπάρχει, άραγε, κάποιος αρχικός σχεδιασμός και μελέτη για την παρέμβαση αυτή στον αιγιαλό; Σχετίζονται, αλήθεια, οι εργασίες με το γενικό σχεδιασμό για την ανάπλαση του Έλους της Αγυιάς;

Η περιοχή και η εποχή είναι κομβικής σημασίας και η ανησυχία των λουομένων είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Όλες οι απορίες είναι καλό να απαντηθούν έγκαιρα και πειστικά.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Οι δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (Ώρα Πατρών) και του ΣΠΙΡΑΛ, με δύο ανακοινώσεις καρμπόν, εγκαλούν την Δημοτική Αρχή γιατί με μηχανήματα και εργαζόμενους του Δήμου, αποκατέστησε την εντελώς κατεστραμμένη από την κακοκαιρία ακτή μπροστά στο παλιό κολυμβητήριο στην πλαζ, που ήταν επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των χιλιάδων περιπατητών και λουομένων.

Η παρέμβαση ήταν αναγκαία, για να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα οι εκατοντάδες που την επισκέπτονται καθημερινά και συγκεκριμένα τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), με κινητικά προβλήματα και οι ηλικιωμένοι.

Αντί να χαρούν όπως όλος ο κόσμος, που η πλαζ ομορφαίνει και αποτελεί πόλο έλξης για τον λαό της πόλης μας, δυσανασχετούν και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στις παρεμβάσεις του Δήμου.

Δεν θέλουν να γίνεται τίποτα στην πόλη μας που αφορά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών!

Άδικα κουράζονται όμως! Δεν θα καταφέρουν τίποτα!

Οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα σε όλη την περιοχή του έλους και της πλαζ, γιατί οι Πατρινοί, δικαιούνται να χαίρονται δωρεάν μια καθαρή, μεγάλη παραλία, όμορφη, λειτουργική.