Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ Αιγίου: Αντίστροφη μέτρηση για τα ΕΑΣ

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ Αιγίου αναφέρει:

"Μετά των εξοργιστική απόφαση που λήφθηκε στην συνέλευση των μετόχων την Τρίτη 21 Μάρτη είναι δεδομένη η αντίστροφη μέτρηση για τα ΕΑΣ.
Το ΥΠ. ΟΙΚ -που είναι ο βασικός μέτοχος- απέρριψε το αίτημα χρηματοδότησης ύψους 8 εκατομμυρίων – για 2η φορά- που αφορά το βασικό κτίριο παραγωγής του εργοστασίου του Αιγίου, το οποίο έχει κριθεί στατικά ανεπαρκές λόγω βλαβών που έχει υποστεί από τους σεισμούς. Παράλληλα (το ΥΠ.ΟΙΚ) ζητάει και παραγωγική διαδικασία για να εγκρίνει το συγκεκριμένο ποσό μέσω του ΥΠΕΘΑ. Το ΥΠΕΘΑ όμως, ενώ έχει εκφράσει την απαίτησή του για παραγωγή 1000 ΜΙΝΙΜΙ και 500 ΤΑΚ από τον Απρίλη του 2021, δεν έχει κάνει ανάθεση σύμβασης στα ΕΑΣ..
Ο απόλυτος εμπαιγμός !!!

Σήμερα, 17 μήνες μετά από την απόφαση του Δ.Σ. (τον Οκτώβριο του 2021 ) που σε 17 ώρες η διοίκηση έκλεισε το κτίριο παραγωγής του εργοστασίου του Αιγίου, Διοίκηση και κυβέρνηση δεν έχουν προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια για την επίλυση του προβλήματος. Από τη μια η υποτιθέμενη και χωρίς σχεδιασμό μετεγκατάσταση του μεγαλύτερου εργοστασίου πυρομαχικών της χώρας- από τον Υμηττό στο άγνωστο- και από την άλλη η μη λειτουργία του μοναδικού εργοστασίου παραγωγής οπλικών συστημάτων του Αιγίου, εξαθλιώνουν τα ΕΑΣ.

Πραγματικά το έγκλημα που μεθοδεύεται, καταλύοντας τα ΕΑΣ, την τελευταία αμυντική βιομηχανία, είναι βαρύ απέναντι στην άμυνα κ την ασφάλεια της χώρας.
Οι τοπικοί βουλευτές και εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Αντί να διαδίδουν αναληθή δημοσιεύματα περί νέου κτιρίου και προσλήψεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παρέμβουν στην κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία, συμμετέχοντας στον αγώνα που δίνουμε ως εργαζόμενοι, για την αντικατάσταση του κτιρίου και την συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου του Αιγίου και της εταιρείας συνολικά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗ για υλοποίηση των 1000 ΜΙΝΙΜΙ και 500 ΤΑΚ από το ΥΠΕΘΑ στα ΕΑΣ.
ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ τις αμέσως επόμενες ημέρες με αίτημα την έγκριση του ποσού για την επίλυση του κτιριακού, στο εργοστάσιο του Αιγίου.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΕΑΣ με την ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Ε.Β.Ο.–ΠΥΡ.ΚΑΛ.)–ΑΙΓΙΟΥ"