Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας με τον Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης στο Υπ.Εσωτερικών

Κρίσιμα θέματα που αφορούν την Αχαΐα με σκοπό την ανάπτυξη του νομού και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης με τον Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης κι Αποκέντρωσης στο Υπουργείο Εσωτερικών, Θανάση Μπαλέρμπα, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησαν εν όψει των ευρωεκλογών.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, συνδράμει, ώστε να κυλήσει ομαλά η διεξαγωγή της εκλογής για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών την 9η Ιουνίου 2024. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως οφείλει βάση του νόμου, εκτελεί μία σειρά ενεργειών και συντονισμού των διαδικασιών των εκλογών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους διασφαλίζοντας την άρτια διεξαγωγή των εκλογών. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει η δυνατότητα για επιστολική ψήφο που αποτελεί μία σημαντική καινοτομία για την διευκόλυνση των Ελλήνων πολιτών. Στην Αχαΐα, όπως μας πληροφόρησε το υπουργείο εσωτερικών, έγιναν 3.920 αιτήσεις για επιστολική ψήφο, οι οποίες θα μοιραστούν σε ειδικά εκλογικά τμήματα», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός της επιστολικής ψήφου νομοθετήθηκε στις 24 Ιανουαρίου δίνοντας, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες εκλογείς, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, να συμμετάσχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές, ικανοποιώντας παράλληλα ένα πάγιο αίτημα της Διασποράς. Η σχετική πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία στις 19 Φεβρουαρίου και οι εγγεγραμμένοι ξεπέρασαν τους 200.000.