Συγκινητική ανταπόκριση των Πατρινών στον έρανο για την Αρμενία

Εκατοντάδες κουτιά με τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα γέμισαν οι Πατρινοί με προορισμό τον δοκιμαζόμενο λαό της Αρμενίας. Η βοήθεια μεταφέρθηκε στην Αθήνα απ' όπου μαζί με άλλη βοήθεια που συγκεντρώθηκε από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αναχώρησε για την Αρμενία.

Η βοήθεια που έστειλε η χώρα μας με δύο C-130 και τρία κοντέϊνερ με πλοίο θα αποτελέσει βάλσαμο για τους 120.000 εκτοπισμένους από το Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά και σε χιλιάδες άλλους Αρμένιους που ζουν σήμερα σε συνθήκες που είναι αφόρητες.

Οι τραγικές και πολύπλευρες απώλειες από την ανθρωπιστική καταστροφή του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ προσέλκυσαν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας.

Αμεση ήταν η ενεργοποίηση της Ομάδας Ανθρωπιστικής Πρωτοβουλίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, η «Αλληλεγγύη για Ολους» η οποία σε συνεργασία με το Στέκι Πολιτισμού και Αλληλεγγύης - «Εκεί στο Νότο» ανέλαβε πρωτοβουλία και συγκέντρωσε σημαντικές ποσότητες βοήθειας.

Αν και η καμπάνια αλληλεγγύης και συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) κράτησε μερικές ημέρες, η ανταπόκριση των συμπολιτών ήταν άμεση και πληθωρική. Καρπός της προσπάθειας αυτής ήταν να συγκεντρωθούν εκατοντάδες κουτιά με είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικό υλικό.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και συγκινημένοι από τη μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε στην πρόσκλησή μας. Παρά τις συνθήκες που επικρατούν και τις δυσκολίες που υπάρχουν, οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στον μέγιστο βαθμό» μας επισήμανε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Νεοκλής Γεωργόπουλος που πρωτοστάτησε στην όλη προσπάθεια.

Το επόμενο βήμα πλέον που ετοιμάζει η πανεπιστημιακή ομάδα είναι η επίσκεψη στην περιοχή και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.