Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος στη Δυτική Ελλάδα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επόμενη αργία, με τους χιλιάδες εκδρομείς να ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα (3-4-5 Ιουνίου), αναμένεται ο καιρός να θυμίζει καλοκαίρι.

Ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία. Τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δείχνουν ότι οδεύουμε προς ένα καλοκαιρινό σκηνικό σε όλη τη χώρα από το ερχόμενο Σάββατο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν σε αρκετές περιοχές έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Εξαιρετικό καιρό δε, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και στα νησιά μας, σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Με τον καιρό να συνεχίζει να παραμένει άστατος μέχρι και την αύριο Παρασκευή, ημέρα που θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Αττική, την Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα) πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι οι βροχές θα τους χαλάσουν τα σχέδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες προγνώσεις, σε μια πρώτη εκτίμηση, αναφέρεται από την πλειονότητα των μετεωρολόγων ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, καθώς έρχεται μια θερμή αέρια μάζα στη χώρα μας. Περιορισμένα τοπικά φαινόμενα θα έχουμε στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 3-6-2023
• Μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά

• Βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ

• Θερμοκρασία σε άνοδο:

…31 βαθμούς σε Θεσσαλία
…30 βαθμούς σε Πελοπόννησο
…28 βαθμούς σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
…25 στα νησιά

Κυριακή 4-6-2023
• Μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά (περιορισμένες ), κυρίως στα ορεινά

• Βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ

• Θερμοκρασία σε άνοδο:

…32 βαθμούς σε Θεσσαλία
…31 βαθμούς σε Βοιωτία
…30 Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία
…30 βαθμούς σε Αθήνα
…28 βαθμούς σε Θεσσαλονίκη
…27 στα νησιά

Δευτέρα 5-6-2023
• Μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες στα βόρεια ηπειρωτικά (περιορισμένες ), κυρίως στα ορεινά

• Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ

• Θερμοκρασία σε άνοδο:

…32 βαθμούς σε Θεσσαλία
…31 βαθμούς σε Βοιωτία και Αιτωλοακαρνανία
…30 βαθμούς σε Πελοπόννησο
…30 βαθμούς σε Αθήνα
…28 βαθμούς σε Θεσσαλονίκη
…30 στα νησιά

Καλοκαιρινό τριήμερο βλέπει και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «καλοκαιρία προβλέπεται την Παρασκευή στα κεντρικά και στα βόρεια, με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο ενώ παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και ίσως στα ορεινά της Αττικής.

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες σύντομες μπόρες σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα υπάρχουν συννεφιές στα δυτικά, κεντρικά και στα νότια, χωρίς όμως φαινόμενα».