Στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ζαρουχλεΐκων ο Επίσκοπος Κερνίτσης. Χρύσανθος

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος σήμερα 3 Ιουνίου 2023 που είναι και Ψυχοσάββατο, θα τελέσει το πρωί την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Η καθιέρωση του Ψυχοσάββατου είναι μια υπόμνηση ότι το σώμα θα αναστηθεί κατά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, για να ενωθεί με την αθάνατη ψυχή σύμφωνα με την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το απόγευμα  ο κ. Χρύσανθος θα τελέσει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ζαρουχλεΐκων & την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 της Πεντηκοστής που θεωρείται η Γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας, το πρωί θα χοροστατήσει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ψαθοπύργου & το απόγευμα θα τελέσει τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών πιο κάτω από την πλατεία Βουδ που επίσης γιορτάζει.

Όσο για την Δευτέρα 5/6/2023, εορτή του Αγίου Πνεύματος, ημέρα κατά την οποία, η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο κ. Χρύσανθος το πρωί θα προεξάρχει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Αλισσού & το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελέσει τον Μεθέρτο Εσπερινό και θα παραστεί στην Ιερά Λιτανεία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών.

Τέλος την Τετάρτη 7/6 το πρωί ο κ. Χρύσανθος θα προεξάρχει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους - Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών επί τη εορτή του Οσίου Παναγή του Μπασιά προστάτου του Ληξουρίου Κεφαλληνίας και το Σάββατο 10/6 το απόγευμα θα τελέσει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Περιβόλας

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 το πρωί ο κ. Χρύσανθος θα προεξάρχει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.