Στον αέρα η ανάπλαση της Κάτω Πόλης – Εγκατέλειψε το έργο η Κοινοπραξία Εταιριών

Η μεγάλη μεταβολή των τιμών των υλικών σε σχέση με το χρόνο υποβολής της προσφοράς είναι ο λόγος σύμφωνα με την ίδια, που η Κοινοπραξία Εταιρειών εγκαταλείπει το έργο ανάπλασης της Κάτω Πόλης και του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο Δήμος με ανακοίνωσή του στην οποία σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αιφνιδίως και παρόλο που σε λίγες μέρες θα υπογραφόταν η σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων, για το έργο ανάπλασης της Κάτω Πόλης και του ιστορικού Κέντρου της Πάτρας, η Κοινοπραξία Εταιρειών εγκαταλείπει την κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο λόγος, όπως ισχυρίζεται η Κοινοπραξία, είναι η μεγάλη μεταβολή των τιμών των υλικών σε σχέση με το χρόνο υποβολής της προσφοράς.

Φαίνεται ακόμα μία φορά, ότι η κατασκευή των έργων μέσω ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους όχι μόνο δεν διευκολύνει -όπως θέλουν να μας πείσουν- στην πραγματοποίηση των έργων, αλλά αντίθετα βάζει εμπόδια, δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις έως και ακυρώσεις διαγωνισμών, λειτουργεί σε βάρος και της ποιότητάς τους.

Η αιτία γι’ αυτό δεν είναι άλλη, από το γεγονός πως κάθε εργολάβος, κάθε εταιρεία, θέλει να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος από κάθε έργο, από κάθε εργολαβία.

Ο Δήμος θα επαναλάβει όσο το δυνατόν συντομότερα τον διαγωνισμό για την ανάπλαση της Κάτω Πόλης και του Ιστορικού Κέντρου».