Στην Πυροσβεστική της ΒΙΠΕ Πάτρας ο πρέσβης της Μάλτας

Tις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙΠΕ Πατρών θα επισκεφθεί σήμερα στις 2 μ.μ. ο πρέσβης της Μάλτας Joseph Cuschieri, όπου εδρεύει η αποστολή Μαλτέζων πυροσβεστών ,στο πλαίσιο του Προγράμματος Προεγκατάστασης, που υλοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (EUCPM), με σκοπό την παροχή συνδρομής στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ Πατρών λειτούργει ως επιχειρησιακή βάση της αποστολή της Μάλτας στην Αχαΐα, που αποτελείται από 20 πυροσβέστες με στελεχωμένα υδροφόρα οχήματα δασοπυρόσβεσης, και εγκαταστάθηκε στην περιοχή στις 15 Ιουλίου και θα παραμείνει μέχρι και τις 15 Αυγούστου.

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη παρόντες θα είναι ο συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη) υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργανάς, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Βασίλης Σολδάτος και ο διοικητής Αχαΐας, πύραρχος Βασίλης Μαρτζάκλης.