Στην Πάτρα σήμερα και αύριο ο Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy

Την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Μαίου, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Christophe Chantepy, θα ταξιδέψει στην Πάτρα. Ο πρέσβης θα έχει επαφές με τις τοπικές Αρχές, ειδικότερα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα, καθώς και με τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κωστα Πελετίδη.

Ο πρέσβης θα επισκεφθεί διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις στη βιομηχανική ζώνη των Πατρών, όπως τα εργοστάσια Λουξ, Φίσερ και Βιοντήζελ και θα επισκεφθεί επίσης το Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαίας όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρός του, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Ο κ. Chantepy θα επισκεφθεί το παράρτημα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην πόλη και θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Επίσης, θα ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το δεύτερο μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας μετά το μουσείο της Ακρόπολης.

Ο πρέσβης θα επισκεφθεί το Πάρκο επιστήμης και τεχνολογίας των Πατρών, όπου θα ξεναγηθεί από τους καθηγητές κκ. Βασίλη Αναστασόπουλο, πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Διοικητικού Συμβουλίου και Γεράσιμο Μεντζελόπουλο, διευθυντή του Πάρκου.

Τέλος, ο πρεσβευτής θα επισκεφθεί τη γέφυρα Ρίου Αντιρίου, που κατασκευάσθηκε από την γαλλική εταιρεία Vinci, και η οποία αποτελεί ήδη μείζον εργαλείο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου