Στην αναμονή 40 γυναίκες στην Πάτρα που θέλουν να κάνουν εξωσωματική

Στην αναμονή βρίσκονται 40 γυναίκες που επιθυμούν να μπουν σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς έχει υπάρξει εμπλοκή στη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα γυναίκες στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή που θέλουν να γίνουν μανούλες, να έρχονται αντιμέτωπες με καθυστερήσεις. Η επιτροπή μεταξύ άλλων ασχολείται με την έγκριση των  φαρμάκων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που χορηγούνται δωρεάν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τακτικός γιατρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Από τις 15 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή έχει σταματήσει να συνεδριάζει και μέχρι στιγμής δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι να εκκρεμούν οι διαδικασίες για 40 γυναίκες, οι οποίες υποχρεούνται να αναμένουν, γεγονός που τους δημιουργεί ιδιαίτερο άγχος, γιατί η χρονοτριβή σίγουρα δεν μπορεί να είναι σύμμαχος.

Και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αναμονή λόγω κόστους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σκευάσματα που χορηγούνται στο προπαρασκευαστικό στάδιο, για να τα προμηθευτεί κάποιος χωρίς συνταγογράφηση είναι ιδιαίτερα ακριβά. Για παράδειγμα ένα κουτί με δύο ενέσεις μπορεί να πλησιάζει και τα 300 ευρώ. 

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Επιτροπή μέχρι αυτή την εμπλοκή που παρουσιάστηκε τελευταία συνεδρίαζε τακτικά, απρόσκοπτα, κάθε εβδομάδα και οι διαδικασίες για τις ωφελούμενες προχωρούσαν κανονικά.