Στεργίου: Δεν νομίζω η εστίαση να ανοίξει πριν το Πάσχα

Oι επαγγελματίες δεν βιάζονται να ξανανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, αν πρώτα δεν διαφανεί στον ορίζοντα ένα ασφαλές περιβάλλον λειτουργίας για τις επιχειρήσεις τους.

 Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε προ ημερών διαβούλευση με εκπροσώπους του κλάδου.

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν, να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανακλείσουν.

Tην ίδια άποψη εξέφρασε  και ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου. Ο ίδιος θεωρεί απίθανο να επιτραπεί η επαναλειτουργία της εστίασης για τους επόμενους δυο μήνες.

Επιβεβαίωσε την άποψη ότι οι επαγγελματίες του κλάδου δεν θέλουν να βγουν από την «ομπρέλα προστασίας» και να λειτουργήσουν μόνο με τους εξωτερικούς χώρους και με θερμαντικά σώματα. Αλλωστε, δεν διαθέτουν όλες οι επιχειρήσεις εξωτερικό χώρο και έτσι θα αδικηθούν πολλοί επαγγελματίες.

Αν δεν δούμε μεγάλη μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων και εξάπλωση του εμβολιαστικού προγράμματος σε όλη την χώρα, δεν νομίζω να ανοίξουμε πριν το Πάσχα» τόνισε ο Σπύρος Στεργίου με βεβαιότητα.