Στα Ζαρουχλέικα το επόμενο Open Mall στην Πάτρα

Στη συνοικία των Ζαρουχλεϊκων σκοπεύει να επεκτείνει το πιλοτικό πρόγραμμα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου – Open Mall, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που «τρέχει» τώρα σε συνεργασία με τον Δήμο.

Η συνοικία έχει ένα από τα πιο ζωηρά και ανερχόμενα εμπορικά κέντρα της Πάτρας, με επιχειρήσεις που διατηρούν ακόμα τον τοπικό και οικογενειακό χαρακτήρα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου που ήδη «τρέχει», περιλαμβάνει σε αυτή τη φάση την οδό Κωνσταντινουπόλεως, από την πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι την πλατεία Ολγας και κάποια τμήματα των οδών Κορίνθου και Καρόλου, που ήδη αλλάζουν όψη.

Πριν από λίγες ημέρες, δόθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος, η προέγκριση για το υποέργο που αφορά στη δημιουργία ενιαίας εμπορικής ταυτότητας στην περιοχή παρέμβασης, όπου σε 120 καταστήματα θα τοποθετηθούν ζαρντινιέρες, με αυτόματο σύστημα ηλεκτροδότησης και ποτίσματος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος, σχετικά με το υποέργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, δήλωσε πως στόχος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας εμπορικής ταυτότητας στην περιοχή και η βελτίωση της εικόνας των καταστημάτων.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα marketplace, όπου τα καταστήματα της περιοχής υλοποίησης του προγράμματος, θα προβάλλουν τις προσφορές τους στην ιστοσελίδα του Open mall Πάτρας και οι καταναλωτές θα μπορούν να εξαργυρώνουν σε αυτές τις επιχειρήσεις bonus πόντους από τις αγορές που θα κάνουν.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου η σχετική διακήρυξη, ώστε να γίνει σύντομα και η προκήρυξη του διαγωνισμού και να ξεκινήσουν οι εργασίες του συντομότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣΠ τόνισε ότι με το πρόγραμμα του Open Mall Patras αλλάζει πραγματικά όψη η περιοχή παρέμβασης, γεγονός που θα συμβάλει στην ενίσχυση του εμπορικού κλίματος.

Στο πλαίσιο του Open Mall, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως έχει κατασκευαστεί μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου, ενώ προβλέπεται η αντικατάσταση 26 κάδων ανακύκλωσης στην περιοχή παρέμβασης (3 αφαιρούνται και απομακρύνονται) με 23 νέους, ημιυπόγειους κάδους, χωρητικότητας 5 κυβικών μέτρων (12 κάδοι) και 3 κυβικών μέτρων (11 κάδοι). Παράλληλα ο Δήμος Πατρέων θα εγκαταστήσει σύστημα έξυπνης διαχείρισης, μέσω της προμήθειας 35 αισθητήρων και λογισμικού διαχείρισης για τον έλεγχο της πληρότητας των κάδων και την διαχείριση των δρομολογίων αποκομιδής.