Στέκι σκηνιτών ο χώρος δίπλα από το Καρνάγιο Πάτρας(ΦΩΤΟ)

Είναι αλήθεια ότι στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας  υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα πέντε σημεία που κατά καιρούς έχουν γίνει στέκι για τους σκηνίτες Ρομά.

Ένα από τα κλασικά αυτά μέρη που πλέον έχει πάρει την μορφή μονιμότητας είναι ο χώρος μεταξύ του Καρνάγιου και του παρκινγκ της Τερψιθέας, στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής ο χώρος αυτός έχει μετατραπεί σε ένα μίνι καταυλισμό, με σκηνίτες να μένουν για μέρες εκεί, μαγειρεύοντας , πλένοντας τα ρούχα τους και αφήνοντας όταν φεύγουν τις ακαθαρσίες τους.

Πάτρα: O χώρος δίπλα από το Καρνάγιο που έγινε στέκι σκηνιτών (φωτό)

Ο χώρος αυτός που βρίσκεται πλησίον του βόρειου πάρκου που είναι να φτιαχτεί, σε ένα από τα σημεία της παραλιακής ζώνης που θεωρητικά έχει μεγάλη αξία αφού είναι κοντά στην Μαρίνα (η οποία βέβαια είναι ξεχαρβαλωμένη, αυτό είναι άλλο θέμα), δεν πλησιάζεται.

Είναι ένας χώρος που καλύπτεται από πυκνή βλάστηση κάτι που προφανώς βολεύει τους σκηνίτες στο να μπαίνουν κάθε τόσο εκεί, χωρίς κανείς να τους ενοχλεί. Όμως σύμφωνα με τους κατοίκους είναι πλέον μια ζωντανή εστία μόλυνσης, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Αν πράγματι η πόλη έχει σχέδια για την βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας και θελήσει κάποια στιγμή να αξιοποιήσει όλο αυτό το σημείο που συνδέεται με το Καρνάγιο, θα πρέπει να βρει μια λύση. Μια μόνιμη και όχι πρόσκαιρη λύση, απομακρύνοντας οριστικά τους σκηνίτες από εκεί.

(Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Αποσκίτη).