"Σκέψου σαν Φιλόσοφος" με την συμμετοχή μαθητών στο Μυκηναϊκό νεκροταφείο Βούντενης

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων και το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, συνδιοργάνωσαν το δεύτερο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σκέψου σαν φιλόσοφος».

Με την υλοποίησή του, κλείνει με μεγάλη η επιτυχία ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, μαζί με το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και είχε ως τίτλο «Σκέψου σαν Φιλόσοφος». Το δεύτερο μέρος, που ονομάστηκε «Εμείς οι Θνητοί», αφορούσε τη ζωή και τον θάνατο και υλοποιήθηκε στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο της Βούντενης, με τη συμμετοχή και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας. 

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 70 μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου από το ΓΕΛ Ρίου, ΓΕΛ Καμαρών και το 3ο ΓΕΛ Πάτρας.  

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με θεματική ξενάγηση από τον κ. Μιχάλη Γκαζή, αρχαιολόγο/ τμηματάρχη Εφορείας Αρχαιοτήτων, και την κα. Γεωργία Μανωλοπούλου, μουσειολόγο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Στη συνέχεια, ακολούθησε εισήγηση σχετική με το θέμα εκ μέρους των καθηγητών του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παύλου Κόντου, Γιώργου Σαγκριώτη και Στασινού Σταυριανέα. 

Οι εισηγήσεις καθώς και ο διάλογος με τους μαθητές και τις μαθήτριες, πραγματοποιήθηκαν ανά ομάδες στον υπαίθριο, επιβλητικό και κατάφυτο αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, ο οποίος προσέδωσε ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της συζήτησης.

Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν ο Γιώργος Μαγιάκης, Βοηθός Δημάρχου, και ο Παύλος Κόντος, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας – Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων και τον υπεύθυνο, Γιάννη Βλάχο, που ήταν παρών και στην εκδήλωση.