Σε τροχιά υλοποίησης η βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης σε 17 οικισμούς του Δήμου Ερυμάνθου

Στην υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση και αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ερυμάνθου» προχώρησε σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Δημάρχου Ερυμάνθου, Θεόδωρου Μπαρή.

Σύμφωνα με το αντικείμενο της σύμβασης προβλέπονται σημαντικές εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης σε μήκος 16 χλμ. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.624.400 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και υλοποιείται με την επίβλεψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνέχεια προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου. Βάσει αυτής, η Περιφέρεια προκειμένου να διευκολύνει το Δήμο, ανέλαβε τις διαγωνιστικές διαδικασίες, συμβασιοποίησε το έργο και θα αποτελέσει τον φορέα υλοποίησής του.  

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση τμημάτων και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης των οικισμών της Δ.Ε. Φαρρών, Τριταίας, Καλεντζίου και Λεοντίου. Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης περιλαμβάνει: α)την αντικατάσταση τμημάτων αγωγών, συνολικού μήκους 16.215m, β)την τοποθέτηση επτά (7) νέων μεταλλικών δεξαμενών, γ)την επισκευή υφιστάμενης υδρομάστευσης, δ)τον σχεδιασμό και κατασκευή νέας υδρομάστευσης, μικρής δεξαμενής και Α/Σ και ε)την αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού διαφόρων Α/Σ ύδρευσης. Συγκεκριμένα θα γίνουν αντικαταστάσεις των αγωγών και των δεξαμενών στις τοπικές κοινότητες: Καλεντζίου, Λεοντίου, Δεμεστίχων, Αγίας Μαρίνας, Βελιμαχίου, Ρουπακιάς, Χιόνας, Μάνεσι Πατρών, Καλουσίου, Πλατανόβρυσης, Σταροχωρίου, Κάλανος, Καλάνιστρα, Καταρράκτου, Κριθαρακίων, Κομπιγαδίου και Χρυσοπηγής.

«Μέσα από τη συνεργασία μας με τον Δήμο Ερυμάνθου, προχωράμε στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου για πολλούς οικισμούς του Δήμου, στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε σε όλη τη Δυτική Ελλάδα για αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ειδικά στις ορεινές και πιο απομακρυσμένες περιοχές. Στόχος μας, κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας να είναι ένας βιώσιμος τόπος, ένας τόπος που μπορεί να προκόψει…» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές ύδρευσης και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η περιοχή. Με παρεμβάσεις σε 17 οικισμούς του Δήμου μας προχωράμε στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, των δεξαμενών αποθήκευσης, όπως επίσης σε συντήρηση και  βελτίωση των υδρομαστεύσεων, αλλά και σε εγκατάσταση νέων. Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για τη συνδρομή τους,  προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο».