Σε κλοιό επιτήρησης ο καταυλισμός στο Ριγανόκαμπο - Το 40% των κατοίκων του καταυλισμού έχει μολυνθεί από κορωνοϊό

Μόλις χθες, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και μη ανταπόκριση στο επίμονο αίτημα των κατοίκων και των Συλλόγων του Ανατολικού διαμερίσματος για έλεγχο στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο, ελήφθησαν μέτρα καθώς διαπιστώθηκε ότι το 40% των κατοίκων του καταυλισμού έχει μολυνθεί από κορονοϊό.
Με επείγουσα απόφασή του, χθες το απόγευμα, ο γγ Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στον καταυλισμό Ρομά στον Ριγανόκαμπο για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19». Η απόφαση ξεκινάει να ισχύει από σήμερα έως τις 8 Μαρτίου.
Ειδικότερα η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει τα εξής:
> Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του καταυλισμού, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
> Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των διαμενόντων του καταυλισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
> Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Δυτικής Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
> Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Δυτικής Ελλάδας για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των διαμενόντων του ανωτέρου καταυλισμού.
> Την ανάληψη από τον ΕΟΔΥ της υποχρέωσης της διενέργειας γρήγορου τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid test) την 3η και 6η ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων των διαμενόντων στον καταυλισμό
Την εφαρμογή των παραπάνω καλούνται να την αναλάβουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και φυσικά ο ΕΟΔΥ.
Μέχρι προχθές, ο συγκεκριμένος πληθυσμός ήταν ανεξέλεγκτος σχεδόν από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία.
Μάλιστα η πλειοψηφία των κατοίκων του καταυλισμού, εάν όχι το σύνολο κυκλοφορούσαν χωρίς τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας και φυσικά τη χρήση μάσκας.
Η κατάσταση αυτή είχε οδηγήσει τους συλλόγους της περιοχής (Εγλυκάδας κ.ά.) να ζητούν με ανακοινώσεις τους να ληφθούν μέτρα και να γίνουν έλεγχοι.
Αυτό όμως δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι προχθές που έγιναν έλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι το 40% του κατοίκων του καταυλισμού έχει προσβληθεί από τον ιό.
«Ηταν επιβεβλημένη η λήψη μέτρων μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα φροντίσουμε για την πλήρη εφαρμογή τους καθώς μιλάμε για μείζον θέμα δημόσιας υγείας και θα πρέπει να περιφρουρήσουμε και τους κατοίκους του καταυλισμού και την πόλη ευρύτερα» μας επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.
Το τρίτο πανδημικό κύμα δείχνει να πνίγει την Αχαΐα. Οι νοσηλείες χθες έφτασαν τις 123 ενώ τα νέα κρούσματα παραμένουν ψηλά, 81, παρά το γεγονός ότι διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα γενικής απαγόρευσης.
Νέα για την Πάτρα

Δημοφιλή σήμερα


Άλλα τελευταία νέα
- Πάτρα : "Κλείσανε εμάς και ξεδίνουν οι πάντες ασύδοτα" φωνάζει η εστίαση
- Πάτρα : Ο Γ. Στύλιος στην Πάτρα για το νέο Κτηματολογικό Γραφείο
- Πάτρα : Η ΔΕΥΑ Πάτρας αγόρασε και θα στεγαστεί στο κτίριο της Αχαϊκής Τράπεζας
- Πάτρα : Έφυγε η Χρυσούλα Χριστοπούλου - Η οικογένεια ευχαριστεί
- Πάτρα : Τι ζητά η ΟΕΕΣΠ ενόψει της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου - Ποιες οι προτάσεις
- Πάτρα : Κορωνοϊός: Ασθενείς από την Πάτρα πιθανό να μεταφερθούν στα Ιωάννινα
- Πάτρα : «Έκρηξη» στα ενεργά κρούσματα της Πάτρας σε μια εβδομάδα
- Πάτρα : Έτοιμο σε λίγες μέρες το mega εμβολιαστικό κέντρο στο νέο λιμάνι
- Πάτρα : Ζημιές στην Αγ. Νικολάου, πάρτι στη Γεροκωστοπούλου
- Πάτρα : Έρχεται mega εμβολιαστικό κέντρο και στην Πάτρα
- Νοτιοδυτική Ελλάδα : Και τρίτη χειροβομβίδα βρέθηκε στην παραλία Ροδινής μέσα σε λίγες μέρες - Οι κάτοικοι ζητούν άμεση επέμβαση των αρμόδιων αρχών για εκκαθάριση του χώρου
- Πάτρα : Πάτρα: Σε ποια σημεία θα γίνουν σήμερα rapid test
- Πάτρα : Φαρμακοποιοί Πάτρας: Δεν θα εκτελούμε self test στους πολίτες
- Πάτρα : Αχαΐα - Κορονοϊός: Γολγοθάς στις κλινικές - 100 νέα κρούσματα, 220 νοσηλευόμενοι, 35 στις ΜΕΘ
- Πάτρα : Αιγιάλεια - Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Πρώτη αντίδραση από Γούτο για την απόφαση της Συγκλήτου
- Πάτρα : Πανεπιστήμιο Πατρών: Η απόφαση της Συγκλήτου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό
- Νοτιοδυτική Ελλάδα : Επικίνδυνο νερό με νιτρικά σε Πάτρα - Αίγιο δείχνουν μετρήσεις
- Νοτιοδυτική Ελλάδα : Μέχρι την Δευτέρα οι αιτήσεις για επιδότηση ανέργων από την Περιφέρεια
- Πάτρα : Τα rapid test στο πάρκινγκ «Καλεντζώτης»: Ο έλεγχος σε 252 με 10 θετικούς προκαλεί ανησυχία
- Πάτρα : Αιγιάλεια: Συνάντηση Καλογερόπουλου-Βίνη για το νέο σταθμό Αιγίου

