Σε ιδιώτη πέρασε ο "Έσπερος"-Η παραδοχή της Δημοτικής Αρχής

Ο Έσπερος, ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, σημείο με αναφορά στην ιστορία του κέντρου της, πωλήθηκε, κάτι που έλεγαν εδώ και ημέρες οι φήμες. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες, τοποθετήθηκαν ανακοινώσεις που ενημέρωναν ότι απαγορεύεται η στάθμευση δικύκλων εντός του χώρου.



Η πινακίδα τελικά ήταν του ιδιώτη που πήρε ένα σημαντικό κομμάτι "φιλέτο" της Πάτρας και που παραδέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, η Δημοτική Αρχή.

Η αντιδήμαρχος κ. Τογιοπούλου έκανε λόγο για πώληση έναντι αντιτίμου ύψους 1.000.000€. Το κτίριο ανήκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στη συνέχεα πωλήθηκε στη Eurobank, με όρο να μπορεί να γίνεται χρήση του για πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Δήμο. Όμως η Eurobank το πούλησε.

Ειδικότερα, την ερώτηση έκανε ο Πέτρος Ψωμάς για να λάβει ως απάντηση την παραδοχή ότι από το Γενάρη του 2021 ο Δήμαρχος γνώριζε ότι ο Έσπερος ήταν προς πώληση, αλλά δεν έκανε τίποτα για να μην φτάσει στα χέρια του ιδιώτη, πολλώ δε μάλλον για να το διεκδικήσει.

Ο κ. Ψωμάς μάλιστα ρώτησε τον Δήμαρχο, χωρίς να λάβει απάντηση, αν τον είχε επισκεφθεί ομάδα ιδιωτών που σκόπευε να αγοράσει το κτίριο και να το παραχωρήσει στο δήμο για δράσεις κοινής ωφέλειας.

Απαντώντας η αντιδήμαρχος κ. Τογιοπούλου είπε ότι για να πάρει ο Δήμος τον Έσπερο θα έπρεπε να υπάρχει αιτιολογική έκθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένο σκοπό από το Δήμο και να υπάρχουν και τα διαθέσιμα κονδύλια.

Όπως είπε κονδύλια δεν υπήρχαν αλλά ούτε αιτιολογική έκθεση καθώς ο Δήμος φτιάχνει το Αρσάκειο το οποίο θα φιλοξενεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δεν καιγόταν δηλαδή ο Δήμος για τον Έσπερο! Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Πελετίδης.