Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για το Καρναβάλι

Σε ύψιστη επιφυλακή έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις της Πάτρας, καθώς έχουν μπροστά τους, να διαχειριστούν την ασφάλεια χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών, για το τριήμερο του Καρναβαλιού.

Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, είναι μεγάλες, καθώς δεν αφορούν μόνο την ασφαλή διεξαγωγή των δύο μεγάλων παρελάσεων του Καρναβαλιού, αλλά και την τήρηση της τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στο μέγαρο της οδού Ερμού,

έχουν καταστρώσει σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επικεντρώνοντας την προσοχή τους, στα σημεία μεγάλου συνωστισμού, όπως ο πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η αστυνομία έχει ειδοποιήσει τους καταστηματάρχες να μην βγάζουν ηχεία με μουσική έξω από τα καφέ και να μην επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα, πέρα από τον αριθμό που ορίζει η άδειά τους.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΜΑΙΖΩΝΟΣ

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαϊας, ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος, ανέφερε στην «Π» ότι υπάρχει η σκέψη ακόμα και για πλήρη πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος, από το ύψος της Αράτου, έως την Γούναρη τουλάχιστον κατά τις ώρες των παρελάσεων, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και διέξοδος για το κοινό.

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες, να μην κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο και να τα σταθμεύουν στα δημοτικά πάρκινγκ.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, αλλά και η νυχτερινή του Σαββάτου, η πλατεία Γεωργίου, η Ρήγα Φεραίου και ο μόλος Αγίου Νικολάου, αλλά και γενικότερα τα σημεία όπου παρατηρείται τα τελευταία χρόνια πριν, κατά την διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, μεγαλύτερη συγκέντρωση καρναβαλιστών και επισκεπτών, βρίσκονται στο μικροσκόπιο και πάνω σε αυτά «πατάει» ο σχεδιασμός που έχει γίνει.

Για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων θα γίνει μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων στην Πάτρα, από κοντινές αστυνομικές Διευθύνσεις, ωστόσο, όπως ανέφεραν χθες εκπρόσωποι των αστυνομικών, προκαλεί μεγάλη εντύπωση, η μετακίνηση αστυνομικών από την Πάτρα, στα νησιά της Χίου και της Λέσβου, όπου σημειώνονται επεισόδια για το προσφυγικό.

Η ΑΓΟΡΑ

Μετά από την σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την περασμένη εβδομάδα, η οποία συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, όπου συμμετείχαν η Αστυνομική Διεύθυνση, η Διεύθυνση Υγείας, ο ΕΦΕΤ, το ΕΚΑΒ, το Τελωνείο το Χημείο του Κράτους και ο ΣΚΕΑΝΑ, αποφασίστηκε πως κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού θα συγκροτηθούν μικτά κλιμάκια από όλες τις παραπάνω υπηρεσίες, τα οποία θα διενεργούν ελέγχους καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου και τις 3 ημέρες.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στον έλεγχο πλανόδιων πωλητών, που εκ του νόμου δεν έχουν δικαίωμα να πωλούν τρόφιμα και ποτά, καθώς και τα περίπτερα τα οποία απαγορεύεται να πωλούν αλκοόλ με βαθμό πάνω από 5%.

Επίσης, έλεγχοι θα γίνονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα διαθέτουν έξω από τον αδειοδοτημένο χώρο τους τρόφιμα και ποτά, πλην των σερβιριζόμενων και υπαίθριες ψησταριές.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα εγκαταστήσουν ηχεία μεγάλης έντασης στους εξωτερικούς χώρους, όλα τα καταστήματα για νοθευμένα ποτά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα καταλαμβάνουν χώρο με τραπεζοκαθίσματα πέραν των εγκεκριμένων τετραγωνικών που ορίζει η αδειοδότησή τους.