Σε εξέλιξη η διανομή τροφίμων στην Πάτρα για τις μέρες των Χριστουγέννων

Έχει ξεκινήσει η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις άπορες οικογένειες του Δήμου Πατρέων και του Κοινωνικού Οργανισμού. Οι οικογένειες αυτές έχουν φτάσει πλέον να είναι κοντά στις 900, σημειώνοντας μία αύξηση τα τελευταία χρόνια από τις 700 που ήταν, ενώ σε επίπεδο ατόμων ο αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ των 2.500 με 3.000 αφού οι περισσότερες από αυτές έχουν αρκετά μικρά παιδιά.

Στην διανομή τροφίμων που γίνεται από το κτίριο της πρώην ΑΔΕΠ στην Ελευθερίου Βενιζέλου, περιλαμβάνονται διάφορα στερεά τρόφιμα, κοτόπουλο και χοιρινό, ενώ δίνεται και ένα δωράκι για κάθε οικογένεια για τις μέρες που έρχονται. Η διανομή θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα.

Σημειώνουμε ότι πρόκειται για οικογένειες της διπλανής πόρτας που όμως λύγισαν με τις απανωτές κρίσεις και σε συνδυασμό με τα προβλήματα ανεργίας που υπάρχουν τους έφεραν σε σημείο να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα όχι μόνο για το γιορτινό τους τραπέζι, αλλά και για την καθημερινότητα τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από την διανομή αυτή ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός θα συνεχίσει και τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να δίνει κατ΄οίκον μερίδες φαγητού σε 200 περίπου άτομα που είναι άπορα και έχουν δυσκολίες πρόσβασης στο να μετακινηθούν.