Σε άθλια κατάσταση στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας(ΦΩΤΟ)

Ο Ηλίας Κωνσταντάτος, μέλος Συντονιστικού της δημοτικής παράταξης "Ώρα Πατρών" αποτύπωσε σε φωτογραφίες την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί σε πολλές στάσεις του Αστικού Λεωφορείου, στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Την ώρα που άλλες πόλεις κάνουν δοκιμαστικά δρομολόγια χωρίς οδηγό, ή μιλάνε για έξυπνη μετακίνηση, έξυπνες θέσεις στάθμευσης και έξυπνες στάσεις που ενημερώνουν τους επιβάτες για τα δρομολόγια και την ώρα άφιξης των λεωφορείων στη στάση, με χρηματοδοτήσεις μέσα από Ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα , στην Πάτρα οι πολίτες πρέπει να σκέφτονται πρώτα τη σωματική τους ακεραιότητα μιας και οι στάσεις των λεωφορείων είναι αφημένες κυριολεκτικά στην τύχη τους. Ήδη από το Νοέμβριο του 2022 είχαμε επισημάνει το θέμα στη δημοτική αρχή έπειτα από χαρακτηριστική πτώση του διαφημιστικού πλαισίου που υπάρχει στις στάσεις (φώτο 1).
Στις επόμενες εικόνες μπορεί κάποιος εύκολα να δει ότι και επί της Ακτή Δυμαίων πριν τη διασταύρωση με τη Λυκομήδους η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Σαθρά και οξειδωμένα μεταλλικά τμήματα τα οποία είναι άγνωστο πως και με ποιο τρόπο θα οδηγήσουν στη στάση σε αντίστοιχη κατάσταση.
Και αν υποθέσουμε ότι η στάση θα είναι άδεια από κόσμο και περιοριζόμαστε μόνο σε υλικές ζημιές, δε θέλουμε να φανταστούμε καν αν η κατασκευή προσγειωθεί σε κανένα κεφάλι."