Σβόλης για τέλη κοινοχρήστων χώρων: Προφανώς θεωρεί η Δημοτική Αρχή ότι στην πόλη μας επικρατεί επιχειρηματικός οργασμόςΔήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Πάτρα Ενωμένη", Κώστα Σβόλη:

"Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι όσα ισχυρίζεται περί προστασίας των λαϊκών συμφερόντων είναι προσχηματικά και έμπλεα υποκρισίας.

Συγκεκριμένα, εισηγήθηκε και ψηφίστηκε στη Δημοτική Επιτροπή μεγάλη αύξηση των Τελών Κοινοχρήστων Χώρων.

Για παράδειγμα, τα τέλη των τραπεζοκαθισμάτων αυξήθηκαν  από 22 €/τ.μ. στα 27 €/τ.μ. ευρώ στην Α Ζώνη και από 11€/τ.μ. στα 19 €/τ.μ. στη Β Ζώνη.

Στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων σε πεζόδρομους η αύξηση είναι πολύ υψηλή. Ενδεικτικά στον πεζόδρομο Ραδινού από 18,00 €/τ.μ. σε 54,00 €/τ.μ.. Τριπλάσια τιμή σε σχέση με το 2023.

Μεγάλη αύξηση και στα τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες, μέχρι και 100%.

Για παράδειγμα, στην Πλατεία Δροσοπούλου από 9 €/τ.μ. στα 18 €/τ.μ..

Μεγάλη αύξηση παρατηρούμε και στα τραπεζοκαθίσματα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις Κοινότητες.

Παράδειγμα οι Κοινότητες Αγίου Βασιλείου, Ρίου, Παραλίας, Αραχωβιτίκων, Μονοδενδρίου, Ψαθοπύργου, Δρεπάνου, Τσουκαλείκων, Καμινίων, Βραχναιίκων και Ακταίου όπου σε περιοχές εκτός αιγιαλού το τέλος εκτινάσσεται από 3,50 €/τ.μ. σε 10,80 €/τ.μ..

Προφανώς θεωρεί η Δημοτική Αρχή ότι στην πόλη μας επικρατεί επιχειρηματικός οργασμός με συσσώρευση μεγάλου πλούτου.

Η φιλολαϊκή «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τα άλλα καταγγέλλει τα υποτιθέμενα αστικά κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) για φοροληστρική πολιτική αλλά, ταυτόχρονα, αντί να απλώνει δίχτυ προστασίας στους συμπολίτες μας απομυζά κάθε ικμάδα της υγιούς επιχειρηματικότητας."