Πως εξηγείται ο... "περίπατος" Πελετίδη στις δημοτικές εκλογές

Αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενο παύει να είναι σύπτωση είναι γεγονός. O κ. Κώστας Πελετίδης κερδίζει για δεύτερη φορα - τώρα με περίπατο - τον Δήμο Πατρέων αν και προερχόμενος από το ΚΚΕ ξεκινά με μια βάση μόλις του 5%-6%. Γιατί κερδίζει τόσο εύκολα; Τρεις βασικές αιτίες.

Η ΠΡΩΤΗ: Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κονιωνία και χαρισματικός στις επαφές του με κάθε δημότη. Οι Πατρινοί κάθε φορά που τον συναντούν, αισθάνονται ότι είναι ένας δικός τους άνθρωπος και αυτό προκύπτει από μόνο του, δεν υπάρχει η ελάχιστη υποκρισία.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ: Η παράταξη Πελετίδη δούλεψε, έχει δηλαδή να επιδείξει σημαντικό έργο με αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις και δεκάδες αυτονόητα που όμως ποτέ δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Για παράδειγμα η ανάπλαση στην Ακτή Δυμαίων έγινε μετά από 60 χρόνια! Ακόμη το Παμπελοποννησιακό που οι προηγούμενοι δεν το ήθελαν ο Πελετίδης το λειτούργησε εξαιρετικά υπέρ της πόλης. 

Ταυτόχρονα η παράταξη Πελετίδη συμπαραστάθηκε στους μικρο-επιχειρηματίες, πλήρωνε αμέσως τις υποχρεώσεις του Δήμου, πήρε από το προσωπικό το 120% της δουλειάς τους.

Η ΤΡΙΤΗ: Οι αντίπαλοι Πελετίδη ήσαν πρόσωπα από το παρελθόν που έχουν κουράσει την τοπική κοινωνία. Κάποιοι εξ αυτών έχουν εξαντλήσει την διείσδυσή τους σε αυτήν, κάποιοι άλλοι, λειτουργούσαν μέσα από συγκεκριμένα  κυκλώματα, περιφρονώντας κάθε άλλον. Αυτό πληρώθηκε: Πήραν όλοι κάτω από 16%!

Στις εκλογές της Κυριακής η νίκη Πελετίδη θα είναι σαρωτική με ποσοστό πάνω από 70%. Με δεδομένο ότι μάλλον θα έχουμε αλλάγή και στην Περιφέρεια το ερώτημα είναι: Θα είναι αυτές η επιλογές των Πατρινών μια αφετηρία να αποχωρήσουν από τα κοινά πρόσωπα που δεν τα χρειαζόμαστε πια;