Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στη Πάτρα για το μήνα Δεκέμβρη

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού θα φιλοξενήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον μήνα Δεκέμβρη. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον εορτασμό των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής: 

1.         Στις 12/12 στις 20:00 βιβλιοπαρουσίαση- συζήτηση της νέας έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό. Για την σοσιαλιστική επανάσταση».

2.         15-17/12 έκθεση Σοβιετικής Αφίσας.

3.         22/12 Μέρες Μαθητικής Δημιουργίας από την Τομεακή Οργάνωση των Μαθητών Πάτρας.

Για τη έκθεση από σοβιετικές αφίσες

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση των Μπολσεβίκων, τιμάει το μεγάλο ιστορικό αυτό γεγονός που απέδειξε ότι το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι αιώνιο αλλά πως ο άνθρωπός μπορεί να ζήσει πραγματικά ελεύθερος και να προοδεύσει, καταργώντας την εκμετάλλευση μέσα από ένα διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Με αφορμή αυτήν την επέτειο ο Πολυχώρος Πολιτισμού της ΚΝΕ, διοργανώνει έκθεση με σοβιετικές αφίσες. Μέσα από αυτές τις αφίσες και ανάλογα με την θεματολογία τους αποδεικνύεται η ανωτερότητα και η ώθηση που δίνεται συνολικά στην κοινωνία από τις νέες σχέσεις στην παραγωγή. Μέσα από τα έργα είναι ξεκάθαρο ότι οι στόχοι, οι ανησυχίες, τα κατορθώματα ακόμα και τα προβλήματα της συγκεκριμένης κοινωνίας είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του σοβιετικού κράτους να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλου του λαού και όχι μιας χούφτας καπιταλιστών όπως ζούμε σήμερα.

Η έκθεση θα βρίσκεται στον χώρο του Πολυχώρου από 15 έως 17 Δεκέμβρη από τις 18.00-22.00. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν οργανωμένα με ξεναγούς. Καλούμε την νεολαία και όλο τον λαό την Πάτρας να επισκεφτεί την έκθεση έτσι ώστε μέσα από αυτή την δραστηριότητα να υπάρξει συζήτηση και να μπορέσουμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την περίοδο ύπαρξης της ΕΣΣΔ και τους αγώνες που πρέπει σήμερα να κάνει η εργατική τάξη για ένα μέλλον χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους, το σοσιαλισμό- κομμουνισμό.