Προτάσεις του σπιράλ για το Πατρινό Καρναβάλι

Αντιπρόσωπεία της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Πατρινό Καρναβάλι», κ. Ήρα Κουρή, προκειμένου να της παραδώσει μία πρόταση για τη διεξαγωγή του Πατρινού Καρναβαλιού 2021.

Η πρόταση αφορά μία καλά επεξεργασμένη ιδέα για ένα Πατρινό Καρναβάλι προσαρμοσμένο στην εποχή, με πλήρη τήρηση των κανόνων, των μέτρων και των περιορισμών που θα ισχύουν στη χώρα την περίοδο του ερχόμενου Καρναβαλιού.
Το σπιράλ αποφάσισε να πάρει μία πρωτοβουλία και κατέθεσε μία ολοκληρωμένη πρόταση, ως βάση δημόσιας διαβούλευσης.

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη «για το Πατρινό Καρναβάλι 2021 υπάρχει ακόμα χρόνος για να ληφθούν αποφάσεις σε δημοτικό επίπεδο, προκειμένου “να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται” και να κρατήσουμε εν ζωή την πόλη και τον θεσμό της.

Η πρόταση βασίζεται στην παραδοχή πως τα μέτρα πρόληψης έχουν την απόλυτη προτεραιότητα, το Πατρινό Καρναβάλι πρέπει να έχει συνέχεια και τα δυο φαινομενικά αντικρουόμενα στοιχεία (COVID-19 και Πατρινό Καρναβάλι 2021) υπάρχει τρόπος να συνυπάρξουν. Η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία! Η Πάτρα μπορεί να πρωτοτυπήσει, αποδεικνύοντας τη διαφορετικότητά της».

Η πρόταση αφορά τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού των οποίων την ευθύνη έχει ο Δήμος Πατρέων και η φιλοσοφία της στηρίζεται στα στοιχεία της φιλοσοφίας του σπιράλ: νομιμότητα, λογική, προτεραιότητα η Πάτρα.

Κατατέθηκε στην Πρόεδρο του «Πατρινού Καρναβαλιού» με την επιθυμία να τη μοιραστεί με τη σειρά της με το αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο Πατρέων, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων και ολόκληρη την πόλη.

Η συνάντηση έγινε στα Παλαιά Σφαγεία και από την πλευρά του σπιράλ συμμετείχαν ο επικεφαλής του, Πέτρος Ψωμάς, ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Στάθης Πολίτης και Εύα Αθανασοπούλου, η Σεσίλια Χαρμπίλα ως συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας #Πολιτισμός της παράταξης και η Άκια Σταμάτη που εκπροσωπεί το σπιράλ στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού με το ρόλο του παρατηρητή.