Προς εξαφάνιση τα τα καρναβαλικά στέκια των πληρωμάτων στην Πάτρα

Χωρίς στέκια και φέτος τα περισσότερα καρναβαλικά πληρώματα, με τις συναντήσεις των μελών να γίνονται είτε σε καφετέριες που με κάποιο τρόπο συνεργάζονται με τα γκρουπ, είτε σε άλλα μέρη που κανονίζονται κάθε φορά μέσα από τα social media.

Τα τελευταία καρναβάλια τα καρναβαλικά στέκια, δηλαδή, οι χώροι που ενοικιάζονταν από τα πληρώματα για την καρναβαλική περίοδο, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Οι αυξήσεις των ενοικίων φέτος και γενικότερα η ακρίβεια σε ρεύμα και σε πάγια έξοδα έκανε τις μισθώσεις των χώρων αυτών ακόμα πιο λίγες.

Τα πληρώματα παρουσιάζουν τις στολές τους σε διάφορα καταστήματα εστίασης, πολλά από αυτά σε μόνιμη βάση, ενώ φυσικά υπάρχει και η Αγορά Αργύρη, εκεί που γίνεται η έκθεση των καρναβαλικών στολών όπου ο καθένας μπορεί να πάει να δει αυτή που τον ενδιαφέρει.

Η Αγορά Αργύρη ανοίγει επισήμως από την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Πάντως, η μείωση των καρναβαλικών στεκιών σίγουρα δεν βοηθάει στην γνωριμία και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των μελών ενός πληρώματος, στοιχείο που κάποτε έπαιζε αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή του γκρουπ που έβγαινε η κάθε παρέα.