Προετοιμάζεται το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας για την Πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας δίνει την δική του μάχη, για την επιτυχία της Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου, με συνεχείς επισκέψεις στους χώρους εργασίας για την ενημέρωση των εργαζομένων, ώστε να συμμετάσχουν δυναμικά, όπως τονίζει στην ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε:

"Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας καθημερινά επισκέπτεται τους χώρους δουλειάς, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να ζητήσει την συμμετοχή τους  στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, αλλά και την παρουσία τους στη μεγάλη κινητοποίηση των Συνδικάτων.

Στη μάχη για την επιτυχία της Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, βρίσκεται συνεχώς το συνδικάτο αμέσως μετά την πετυχημένη πανοικοδομική απεργία στις 31 του Γενάρη, συνεχίζοντας την παρέμβαση στον κλάδο, στους χώρους δουλειάς.

Κλιμάκια του συνδικαλιστικού φορέα, περιόδευσαν το πρωί (σήμερα Τρίτη) σε συμβατικές οικοδομές και  επιχειρήσεις  σιδηρού οπλισμού (μάντρες σιδήρου οικοδομών) στην Πάτρα, πραγματοποιώντας συνελεύσεις επί τόπου, με δεκάδες εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων και σκοπό να μην μείνει κανένας ανενημέρωτος.

Πραγματοποιήθηκε πλατύ κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα των εργαζομένων και με την απεργία σε λίγες μέρες, για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν σήμερα, με την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, τα πολλά ζητήματα στους χώρους δουλειάς όπως την ανάγκη λήψης και εφαρμογής μέτρων προστασίας και ασφάλειας ώστε να μην θρηνεί καθημερινά νεκρούς και σακάτηδες η εργατική τάξη, θέμα που απασχολεί έντονα και τον κλάδο.

Επισημάνθηκε, επιπλέον, η ανάγκη πάλης για ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις τους μισθούς, αλλά και για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί περεταίρω ιδιωτικοποιήσεων και επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Παιδεία άλλα αγαθά, αυτά να προσφέρονται δωρεάν και δημόσια στο ύψος των σημερινών αναγκών.

Οι θέσεις της Ομοσπονδίας, του Συνδικάτου, έβρισκαν ανταπόκριση στους εργαζόμενους που εξέφρασαν και τη θέλησή τους, στις 28 του μήνα να μην δουλέψει τίποτα, να «νεκρώσουν» οι οικοδομές, τα γιαπιά, τα μεγάλα έργα, όπως έγινε και στις προηγούμενες πανοικοδομικές αλλά και σε πανελλαδικές απεργίες. Τονίστηκε, επίσης, ότι ο αγώνας των εργαζομένων με τη μαζικότητα και την συμμετοχή στα συνδικάτα, τα σωματεία, από κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, μπορεί να έχει αποτελέσματα, να τους φέρει σε καλύτερη διεκδικητική θέση και στη συνέχεια.

Από το συνδικάτο, οι περιοδείες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες μέχρι και την απεργία, προετοιμάζοντας παράλληλα και τη συμμετοχή του στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου της πόλης (10.30 π.μ.), έξω από τα γραφεία του."