Πολιτιστικό πρόγραμμα στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023 στην Πάτρα

"Αναιρέσεις 2023 – Να ηχήσουν οι δρόμοι τραγούδια νέων εξεγέρσεων!

Οι Αναιρέσεις ανανεώνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού στις 9-10 Ιούνη στο Νότιο Πάρκο! 

Πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, περίπτερα, βιβλιοπωλείο είναι μερικά από αυτά που θα δει κανείς αν επισκεφτεί το φεστιβάλ. Φέτος επιλέξαμε, πλήρως εναρμονισμένοι με τις χειραφετητικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές τάσεις της νεολαίας η πρώτη μέρα του φεστιβάλ, να φιλοξενήσει μία μουσική σκηνή που θα μετατραπεί σε ένα απέραντο γλέντι. Είναι γεγονός ότι η Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τους ρεβάνς θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ Αναιρέσεις Πάτρας. Ενωμένοι οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο κοινό μία παράσταση που λέει την αλήθεια. Μια παράσταση που αφυπνίζει, ξεσηκώνει, εμψυχώνει, συγκινεί και γιατρεύει. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ικαριώτικο γλέντι με τους  Αστέρης Κωνσταντίνου - κιθάρα, λαούτο, τραγούδι, Πέτρος Ράπτης - μπουζούκι, τραγούδι, Νίκος Κόχιλας – βιολί.  Το ικαριώτικο γλέντι εκφράζει το συλλογικό τρόπο ζωής, κατά το οποίο δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού. H μουσική γίνεται ένα συμπεριληπτικό μέσο το οποίο ενώνει μουσικούς, χορευτές και ακροατές, γεγονός που θα μεταφερθεί στη σκηνή του φεστιβάλ την Παρασκευή στις 9 του Ιούνη. Με τον παραδοσιακό τους ήχο και την ξεσηκωτική τους μουσική θα μας συνοδέψουν μέχρι το πρωί. 

Η δεύτερη μέρα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από μια hip hop σκήνη. Ένας νέος καλλιτέχνης, πολλά υποσχόμενος, Omega Ape, θα κάνει την έναρξη του συναυλιακού μέρους του φεστιβάλ της μέρας αυτής. Στη συνέχεια, οJako, που μέσα από τα singles του αλλά και τις συνεργασίες του έχει αποδείξει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ότι έχει έρθει για να μείνει. Τον δρόμο θα ανοίξει για να ανέβει στη σκηνή, ο Βέβηλος. Ένας καλλιτέχνης που με τα τραγούδια του προσπαθεί πάντα να δημιουργεί την ελευθερία, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων και μιλάει για τους «Ήρωες του Δρόμου». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συναυλία του στις 10/6 στο νότιο πάρκο θα είναι μια αξέχαστη βραδιά και σταθμός για τα ραπ lives της Πάτρας. Τέλος το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας θα κλείσει από ένα dj set από την αγαπημένη όλων μας, γνωστή σε όλους, Valia S, που με τις μουσικές της θα μας συνοδέψει στο τεράστιο party μας μέχρι το πρωί! 

Μέσα από το φεστιβάλ, αλλά και γενικότερα το εγχείρημα των αναιρέσεων, στόχος μας είναι να προτάξουμε έναν πολιτισμό και μία τέχνη, κόντρα στην εμπορευματοποίηση, κόντρα στη θυσία τους στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Έναν πολιτισμό και μία τέχνη από τους κάτω για τους κάτω. Γι’ αυτόν τον λόγο, επιλέγουμε να φιλοξενούμε νέους καλλιτέχνες, μέσα από το φεστιβάλ μας να δίνουμε βήμα σε νέο κόσμο αλλά και σε παλιό που όμως, μέσα από της τέχνη τους υποστηρίζουν την λογική αυτή. 

Στις 9-10 Ιούνη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Νότιο Πάρκο! Ραντεβού εκεί!


Επικοινωνία:

Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε τον ιστότοπο: 

 ιστότοπος: http://www.anaireseis.gr/

 facebook : Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας

 mail : [email protected] 

fb event : https://www.facebook.com/events/247214507873224

Instagram: anaireseis_patras"