Ποιοι ευθύνονται πλέον για το Λιμάνι - σουρωτήρι της Πάτρας; Νέα επεισόδια και πάντα μηδενικη εξωτερική φύλαξη

Τιποτα δεν έχει αλλάξει στην φύλαξη του Λιμενα Πατρών και αυτό οφείλεται στην συστηματική αδράνεια για την εξωτερική φύλαξη του. Δυστυχώς όσο δεν έχει αποφασιστεί η εξωτερική φύλαξη του χώρου, μετανάστες θα έχουν σαν ορμητήριο τα κτίρια της εγκατάλειψης απέναντι του και θα εφορμούν διαρκώς όπως έγινε και σήμερα.

Το νέο ντου μεταναστών σκόρπισε πανικό και καθυστερήσεις στην ομαλή επιβίβαση των οχημάτων. Και σήμερα τα ερωτήματα είναι τα ίδια: Οι δεκάδες μετανάστες άγνωστης υγειονομικής κατάστασης που επιτέθηκαν σε φορτηγά και σε έντρομους οδηγούς που ησαν και πάλι ανυπεράσπιστοι έχουν ελεγχθεί για Covid 19; 

Το θέμα είναι σοβαρό γιατί στο λιμάνι γίνονται έλεγχοι για κορωνοϊό σε όσους επιβάτες εισέρχονται αλλά κανένας ελεγχος για όσους μετανάστες παρανομούν πάλι και πάλι και πάλι. Μάλιστα ένα ερώτημα είναι αν για τους μετανάστες υπάρχει άλλος ποινικός κώδικας που τους δίνει το δικαίωμα να καταστρέφουν εμπορεύματα και υποδομες του Λιμένα χωρίς επιπτώσεις.

Η περίπτωση του Λιμένα Πατρών είναι όπως έχουμε ξαναγράψει μοναδική. Κανένα άλλο λιμάνι της χώρας δεν είναι "σουρωτήρι" με μόνιμες επιθέσεις οργανωμένων. Τέλος μόνο θυμηδία προκαλεί το γεγονός ότι φυλάχθηκε ο... Άγιος Ανδρέας για να μην γίνει διαρροή του κορωνοϊού αλλά παραμένει μηδενική η φύλαξη στο λιμάνι όπου πλέον κινδυνεύουν λιμενικοί, εργαζόμενοι, οδηγοί και διερχόμενοι.